Ad

Huntress of Sweden – hoppas locka fler kvinnor

Männen är fortfarande överrepresenterade när det handlar om jakt, men glädjande nog visar statistiken att kvinnornas intresse stadigt ökar. Med jaktkryssningen Huntress of Sweden hoppas man kunna fortsätta att förbättra sifforna.

– Det började faktiskt för några år sedan då vi fick mycket frågor just om aktiviteter på våra mässor för just tjejer. Nu händer det ganska mycket i produktvärlden, säger Torbjörn Larsson, VD på arrangerande Swedish Game Fair AB.

Det kan bland annat handla om produktanpassade material och designer för tjejer. Det händer även mycket på vapensidan där flera av de stora leverantörerna kommer med nya modeller som från grunden är designade och utvecklade för just kvinnor.

– Det är grundbulten i det hela, att vi ska skapa mer tryck att få igång produkter inom jakten för kvinnor, berättar Torbjörn Larsson.

Torbjörn Larsson, VD på Swedish Game Fair AB berättar mer om Huntress of Sweden.

Hoppas på internationellt nätverk

Premiären för Huntress Sweden kommer äga rum på Jämtland Game Fair den 28-30 juli. I dagarna tre kommer det vara gott om aktiviteter ute på mässområdet. Deltagarna kan bland annat testa nya vapen som är anpassade för tjejer, gå på olika seminarium/föredrag med föreläsningar om bland annat kvinnor, vapen, hundar och jakten. Nyligen hade Torbjörn och kollegor en träff och smyglansering av Huntress of Sweden på Jaktkryssningen där det bland annat spånades på framtida idéer. Torbjörn berättade då bland annat att de hoppas att konceptet ska kunna bli ett framtida internationellt nätverk.

– Om exempelvis kollegor i Tyskland nappar på idén, vilket jag är ganska säker på att de gör, kommer de exempelvis komma kalla sig Huntress of Germany, och gå hand i hand med konceptet i Sverige. Det är ingen förening, det är ingen officiell organisation utan ett roligt sätt att nätverka, där till viss del även männen ska vara med, avslutar Torbjörn Larsson.

Läs mer på www.huntressofsweden.se

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-04-12

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.