Huntress of Sweden – hoppas locka fler kvinnor

2017-04-12

Huntress of Sweden – hoppas locka fler kvinnor

Männen är fortfarande överrepresenterade när det handlar om jakt, men glädjande nog visar statistiken att kvinnornas intresse stadigt ökar. Med jaktkryssningen Huntress of Sweden hoppas man kunna fortsätta att förbättra sifforna.

Huntress of Sweden – hoppas locka fler kvinnor

Männen är fortfarande överrepresenterade när det handlar om jakt, men glädjande nog visar statistiken att kvinnornas intresse stadigt ökar. Med jaktkryssningen Huntress of Sweden hoppas man kunna fortsätta att förbättra sifforna.

– Det började faktiskt för några år sedan då vi fick mycket frågor just om aktiviteter på våra mässor för just tjejer. Nu händer det ganska mycket i produktvärlden, säger Torbjörn Larsson, VD på arrangerande Swedish Game Fair AB.

Det kan bland annat handla om produktanpassade material och designer för tjejer. Det händer även mycket på vapensidan där flera av de stora leverantörerna kommer med nya modeller som från grunden är designade och utvecklade för just kvinnor.

– Det är grundbulten i det hela, att vi ska skapa mer tryck att få igång produkter inom jakten för kvinnor, berättar Torbjörn Larsson.

Torbjörn Larsson, VD på Swedish Game Fair AB berättar mer om Huntress of Sweden.

Hoppas på internationellt nätverk

Premiären för Huntress Sweden kommer äga rum på Jämtland Game Fair den 28-30 juli. I dagarna tre kommer det vara gott om aktiviteter ute på mässområdet. Deltagarna kan bland annat testa nya vapen som är anpassade för tjejer, gå på olika seminarium/föredrag med föreläsningar om bland annat kvinnor, vapen, hundar och jakten. Nyligen hade Torbjörn och kollegor en träff och smyglansering av Huntress of Sweden på Jaktkryssningen där det bland annat spånades på framtida idéer. Torbjörn berättade då bland annat att de hoppas att konceptet ska kunna bli ett framtida internationellt nätverk.

– Om exempelvis kollegor i Tyskland nappar på idén, vilket jag är ganska säker på att de gör, kommer de exempelvis komma kalla sig Huntress of Germany, och gå hand i hand med konceptet i Sverige. Det är ingen förening, det är ingen officiell organisation utan ett roligt sätt att nätverka, där till viss del även männen ska vara med, avslutar Torbjörn Larsson.

Läs mer på www.huntressofsweden.se

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!