Ad

Hundskolan Vision erbjuder dressyr i världsklass

Genom att tillvarata hundens egenskaper så kan man få den att fungera väl i den miljön där den ska verka. Hos Hundskolan Vision kan man få hjälp att utveckla, och utvecklas tillsammans med, sina hundar.

 

 

 

– Det finns inga omöjliga hundar, bara hundar som i varierande grad behöver lära sig hur de ska umgås med sina ägare, och tvärtom, säger Mattias Westerlund som står bakom Hundskolan Vision i Arjeplog.

Under Västgård Game Fair i Jämtland visade Mattias upp scenlagda jaktsituationer som vittnade om vilken hög nivå av lydnad man kan uppnå med hans hundskola. Mattias är dressör och instruktör och har tidigare verkat vid Hundskolan i Sollefteå. Han har stor erfarenhet av dressyr av de flesta tjänstehundstyper. Som exempel kan nämnas minhundar, narkotikahundar, polishundar och ledarhundar. Mattias trivs med sitt uppdrag.

– Jag har haft en unik möjlighet att få dressera och jobba med hundratals hundar, både här hemma i Sverige och internationellt, säger han.

Mattias Westerlund. Foto: Staffan Johansson

Skräddarsydda kurser

På hundskolan erbjuds ett varierat kursutbud med allt från valpkurser, allmänlydnadskurser till specialkurser från jakthundar och problemhundskurser. Här har många jaktchampions blivit skolade. De som söker sig till hundskolan har mycket att säga till om. Kurserna kan till och med förläggas enligt överenskommelse.

– Vi kan skräddarsy kurser efter önskemål, säger Mattias Westerlund.

Även jakten ligger honom varmt om hjärtat. Mattias berättar att han haft förmånen att jaga allt från järpe till bufflar. Passionen för jakt har han även haft nytta av i sin yrkesroll.

– Det är bland annat genom jakten som nya hjälpmedel att träna jakthundar och underlätta injagning växt fram genom åren. All jakt där man kan nyttja hund är alltid trevligt.

Vilken jaktform gillar du mest?
– Två jaktformer som ligger mig varmt om hjärtat är den stående fågelhundsjakten och älgjakten med löshund i fjällvärlden, berättar Mattias.

Under säsongen ser vi fram emot att besöka Mattias i Arjeplog för att prova på dessa jaktformer och prata mer om både hundar och jakt.

Fotnot: På hemsidan, www.hundskolanvision.se, hittar ni mer information om hösten och vinterns kurser. Där kan man även läsa mer om WebDog, en smart lösning om man bor långt bort.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-09-12

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.