Hundens vecka närmar sig: ”Hoppas på lika stort engagemang i år”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-07-20

Hundens vecka närmar sig: ”Hoppas på lika stort engagemang i år”

I september är det åter dags för Hundens vecka, en vecka som Studiefrämjandet arrangerar med visionen att inspirera alla hundägare till ett aktivt liv med sina fyrbenta vänner – och eventuellt även kunna bidra till bättre folkhälsa.

– 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att denna vecka bidrar till att hundägare får upp ögonen för alla roliga aktiviteter som erbjuds på klubbar och föreningar runt om i Sverige. Ända sedan starten 2016 har veckan årligen inträffat under vecka 37 och det hela är ett samarbete mellan hundklubbar i hela Sverige. I Stockholm erbjuds aktiviteter på klubbar från Norrtälje till Södertälje. Det mesta under veckan är helt gratis och det finns ett brett utbud på aktiviteter. Målet är att det ska finnas något för alla hundägare, från nybörjare till de mer erfarna.

Värdefull expertis

Under veckan kan hundägare få delta i såväl föreläsningar som olika prova-på-aktiviteter som nosework och rallylydnad.

Det är våra kunniga hundklubbar som själva är med och bidrar till programmet. De sitter på värdefull expertis och vi är glada att kunna få visa upp deras verksamheter, säger Annika Hamilton, enhetschef för Natur och hållbarhet på Studiefrämjandet Stockholm Gotland, i ett pressmeddelande.

Klicka här för att läsa mer

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.