Hundens vecka närmar sig: ”Hoppas på lika stort engagemang i år”

2022-07-20

Hundens vecka närmar sig: ”Hoppas på lika stort engagemang i år”

I september är det åter dags för Hundens vecka, en vecka som Studiefrämjandet arrangerar med visionen att inspirera alla hundägare till ett aktivt liv med sina fyrbenta vänner – och eventuellt även kunna bidra till bättre folkhälsa.

– 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att denna vecka bidrar till att hundägare får upp ögonen för alla roliga aktiviteter som erbjuds på klubbar och föreningar runt om i Sverige. Ända sedan starten 2016 har veckan årligen inträffat under vecka 37 och det hela är ett samarbete mellan hundklubbar i hela Sverige. I Stockholm erbjuds aktiviteter på klubbar från Norrtälje till Södertälje. Det mesta under veckan är helt gratis och det finns ett brett utbud på aktiviteter. Målet är att det ska finnas något för alla hundägare, från nybörjare till de mer erfarna.

Värdefull expertis

Under veckan kan hundägare få delta i såväl föreläsningar som olika prova-på-aktiviteter som nosework och rallylydnad.

Det är våra kunniga hundklubbar som själva är med och bidrar till programmet. De sitter på värdefull expertis och vi är glada att kunna få visa upp deras verksamheter, säger Annika Hamilton, enhetschef för Natur och hållbarhet på Studiefrämjandet Stockholm Gotland, i ett pressmeddelande.

Klicka här för att läsa mer

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

IWA OutdoorClassics slår upp portarna

På torsdag är det åter dags för IWA OutdoorClassics, världens ledande mässa för jakt- och sportskyttebranschen. Platsen är Nürnberg i Tyskland och 50-årsjubilaren utlovar en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!