HRM tar jaktbilen till en ny nivå

2021-11-15

HRM tar jaktbilen till en ny nivå

Det finns bilar – och så finns det en fullkittad Jeep Wrangler. Vi har tidigare gjort en recension på Jeep Wrangler, men aldrig en fullkittad Jeep Wrangler Gladiator. Vi begav oss därför söderut, närmare bestämt till HRM Bil i Lidköping, som förutom traditionell bilförsäljning även specialiserat sig på specialbyggda bilar för jakt och äventyr.

– Vi vill visa att Jeep är en bil som det går att sätta sin helt egna personliga prägel på, utan att offra vare sig funktion, design eller komfort. Dessutom vill vi visa upp vår egen Gladiator i HRM-Offroad Edition, säger Thobias Gustafsson.

När vi träffas berättar han att de har skräddarsytt produkter på bilen från deras leverantörer inom tillbehör och styling till Jeep – och i pedagogisk anda börjar han uppifrån och ned.

– Stötfångarna fram är från kända Go Rhino och deras serie Rockline. Där har vi även fällt in extraljus och en ledramp från Rough Country, samt en B52-vinsch på 5,5 ton som är styrd via fjärrkontroll, säger han.

Och fortsätter:

– Hasplåtarna är från Go Rhino inom serien Rockline. Side Stepsen är från Go Rhino från deras serie Dominator D6. Det sitter även en eftermarknadsgrill i Angry Eyes-utförande, vilket ger bilen en aggressivare look, säger han.

Och givetvis måste alla riktiga offroad-bilar vara utrustade med en snorkel till luftintaget!
– Absolut, och här sitter det en Bravo Snorkel från JL.

Under visningen noterar vi även en markfrigång utöver det vanliga. Thobias berättar att de har valt ett helt nyutvecklat lift kit från Clayton.
– Fördelar med detta kit är bibehållen komfort samt säkerhet. Det påverkar inte bilens väghållning nämnbart trots att vi höjt bilen 3,5”.

– I kombination med detta har vi valt att montera 20” aluminiumfälgar med däck från Patriot.
Dessa är trots sitt grova mönster väldigt tysta, fortsätter han.

Däck i offroad-utförande har ofta lite negativa egenskaper när man kombinerar landsvägskörning och terrängkörning med samma däck. Hur funkar dessa?
– Med dessa däck tycker vi inte att man kan uppleva den stora kontrasten med som många andra däckfabrikörer har.

Och flaket får vi inte glömma. Ni har applicerat en egen blandning av skydd. Berätta gärna mer om det.
– På flaket har vi valt en Sport Bar 2.0 med en elektriskt infällbar ledramp, detta för att underlätta vid körning i skogen. Den manövreras lätt inifrån bilen med en knappstyrning, från uppfälld till nedfälld position. Ljusrampen är väldigt kompakt i utförandet, men den överraskar väldigt när man tänder upp den, säger Thobias Gustafsson.

Vi har tidigare testat en klassisk Jeep Wrangler. Kan ni berätta vad som skiljer den modellen gentemot nya Jeep Wrangler Gladiator.
– I grunden är ju Gladiatorn samma bil som Wranglern med samma utrustningsnivåer och offroadegenskaper rent tekniskt. Den stora skillnaden är så klart axelavståndet eftersom bilen är lång i jämförelse med en Wrangler, säger han.

Och även terrängframkomligheten skiljer bilarna åt.

– Den är såklart överlägsen i en tvådörrars Jeep Wrangler som kan vända på en femkrona med sitt korta axelavstånd, men Gladiatorn är en fullträff för den som ska kombinera offroad- och terrängkörning med ett flakbehov och för att kunna lasta och använda bilen som en yrkesbil.

Bil som sätter guldkant på tillvaron

Och innan vi lämnar HRM Bil så berättar Thobias att de har ett erbjudande för alla jägare, fiskare och friluftsdyrkare som söker en bil som sätter guldkant på vardagen!

– Kan man uppvisa att man är aktiv inom någon jakt-/jägarorganisation, fiske eller sportdykarklubb så får man för det första rabatt på bilköpet, men just nu ingår även de två första servicetillfällena på alla nya offroadbilar.

– Erbjudandet omfattar nya bilar som exempelvis Jeep Wrangler, Jeep Gladiator eller Dodge RAM som då köps och sedan servas hos HRM Bil, avslutar Thobias Gustafsson.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Sameby får skyddsjakt på järv beviljad

Skyddsjakt på järv har beviljats i ett område vid Glöte och Dravagen. Bakgrunden är att Mittådalens sameby ska ha sina renar på vinterbete i området

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!