Ad

Hoppas få in fler tjejer i sportfiskebranschen

Genom en branschdag som fokuserar på trender, attityder, utmaningar och potential kring tjejer och kvinnors delaktighet inom sportfisket och sportfiskebranschen, både nationellt och internationellt, hoppas Sportfiske- och ForshagaAkademin nå fler tjejer och kvinnor.

– Det är en tydlig överrepresentation av killar inom sportfisket, både här på skolan och ibranschen. Vi vet att många tjejer tycker om sportfiske så vårt mål är att skapa bra förutsättningar för dem att ta sitt intresse till nästa nivå. Det finns goda möjligheter för tjejer att utbilda sig och jobba inom denna bransch, säger Per Johansson, skolchef på ForshagaAkademin, i ett pressmeddelande.

Dagen samlar föreläsare som t.ex. Solveig Rask Nielsen (produkt- och försäljningschef på Svartzonker), Therese Lundin (Flicksländan Fiskeguide), Sivan Jansson (ordförande i Sverige största kvinnliga fiskeförening Fjällorna) och Maria Ålander (filmproducent på Ecofilm).

Machokultur behöver bearbetas

Torbjörn Lundberg är ansvarig för dagen och berättar att målet är att belysa, både för eleverna och för dem som arbetar inom branschen, hur de jobbar framåt med denna fråga.

– Det finns en machokultur inom sportfisket som vi behöver bearbeta, säger han i ett pressmeddelande.

Andra frågor som kommer att diskuteras under dagen är “Produktutveckling för kvinnor”, “Vem styr fiskeförvaltningen?” och “Hur når man den kvinnliga målgruppen?”. Dagen hålls i Forshaga Folkets hus mellan 09.00-15.00. 

För ytterligare information, kontakta:

Torbjörn Lundberg, ForshagaAkademin på tel: 070-316 28 85

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-13

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.