Ad

Hittills inga järvar fällda i licensjakten i Jämtland

113 jägare anmälde sig till den första licensjakten på järv på tre samebyars året runt-marker, men hittills har inte någon järv fällts.

Jakt & Jägare rapporterar att 15 järvar får fällas fram till årsskiftet och att licensjakten genomförs för att freda renskötseln. Trots att inga järvar fällts hittills under licensjakten så anser Mikael Wallén från Naturvårdsverket att det är ett komplement som behövs i framtiden.

– Licensjakten är ett viktigt förvaltningsverktyg för att minska koncentrationen av järv där stammen är som tätast, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

Jämtland har ungefär 40 procent av de beräknade 680 järvarna i Sverige.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-12-10

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.