Ad

Helena Lyckoskog har passion för det vilda

Med passion för det vilda – så lyder titeln på Helena Lyckoskogs senaste bok. En passande boktitel eftersom hon med stor entusiasm tar avstamp genom att berätta om barndomens dagar när hon fick följa med sin far ut till skogen och sjöarna; dofter av öppen eld, fuktiga löv och mossa. Och upptäcksfärder som lever med henne ännu i vuxen ålder.

Hon berättar att hon har gjort en resa som många jägare säkert kan relatera till, en resa tillsammans med sina hundar, i Helenas fall framför allt tillsammans med weimaranen Kingen.  ”Som för så många med intresse för just jakt, började min resa mot skogen tack vare en hund”, berättar hon redan i förordet och understryker deras samarbete genom åren med ett känslosamt och fint tack till sin favoritfågelhund som numera inte är med oss längre.

Med passion för det vilda är en bok som behandlar allt från hur man kan träna och förbereda sin hundvalp inför jakten, till första hjälpen på våra fyrbenta vänner, viltvård och jägaransvar och smarriga recept. Dessutom lyckas hon förklara jaktens kärna och ämnen som exempelvis viltvård och att jägare faktiskt är vänner av både djur och natur, trots att vi ibland får höra annat. 

Detta är en bok som vi på Magasin Vildmarken verkligen vill rekommendera. De fina bilderna gör den underbar att bläddra i och som passar perfekt när man vill känna lusten, eller rent av passionen för livet i skogen och gentemot jakten. Det är en perfekt julklapp helt enkelt!

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-12-19

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.