Ad

Hanvargen på Åland skjuten

I lördags sköts den kringströvande hanvargen som under hösten dödat sex stycken får på Åland.

Obs: Vargen på bilden är inte den som omnämns i texten.

Nya Åland rapporterar att ett jaktlag på cirka 30 personer med hundar i helgen lyckades fälla vargen i Hammarland. I helgen kom snön vilket förenklade spårningen, men jakten var på inget sätt enkel för jaktlaget där ingen av deltagarna hade varit med om vargjakt tidigare.

– Det var en jäkla utmaning faktiskt, säger jaktledaren Lasse Nordström till tidningen Nya Åland.

Jakten påbörjades redan under fredagen.

– Vi hade den faktiskt inringad redan då, men det blev mörkt så vi kunde inte jaga längre, säger Lasse Nordström till Nya Åland.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-12-30

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.