Ad

Gyttorps senaste nyheter rullar in

På Sunne Jaktmässas skytteområde kommer Gyttorps nya trailer snart att rulla in – fullproppad med nyheter! Magasin Vildmarken besökte Kjell Edholm på Gyttorp i Karlskoga som berättar mer om vad de kommer att bjuda på under mässan.

– Vår trailer kommer att stå parkerad på skytteområdet där du kan få provskjuta klass 1-vapen, så som Merkel Helix men givetvis även olika hagelvapen, säger Kjell Edholm, VD på Gyttorp AB. Sverige har många mässor och skytteaktiviteter runt om i landet. Tanken med trailern är att Gyttorp vill ha möjligheten att kunna besöka så många arrangemang som möjligt och samtidigt möta mycket jägare från hela landet. – Vår specialbyggda trailer gör det möjligt för oss att besöka butiksevenemang, mindre mässor och skytteevenemang utan att behöva bygga upp en monter, vilket även lämpar sig bättre för mindre tillställningar, säger Kjell Edholm.

 

På plats under Sunne Jaktmässa

På Sunne Jaktmässa kommer Gyttorp att ha sin monter på samma plats där de alltid brukar stå. Där kommer de att visa upp sina främsta varumärken och givetvis ges besökarna chansen att prova på produkterna.

– Vi kommer bland annat att visa upp vår kollektion av handkikare och kikarsikten, från vårt eget varumärke GECO. Där kommer vi ha med ett antal sikten. Vi kommer även visa upp ett nytt varumärke under Gyttorps flagg, nämligen Anschütz med deras tävlingsvapen i kaliber .22 och luftvapen, säger han.

Kjell har en bakgrund som lerduveskytt. Hans skicklighet tog honom ända till landslaget men har också tagit hem titeln som svensk mästare. Under sin aktiva karriär använde han alltid Gyttorps ammunition. Så småningom blev han delägare. Under Kjells tid vid rodret har Gyttorp blivit uppköpta av RUAG-koncernen, som även äger ammunitionsfabriken Norma i Åmotfors.

 

 

– Det har varit väldigt positivt för vår del. Det har gett oss både muskler och möjlighet till flera stora varumärksagenturer, säger han. Han rekommenderar även mässans gäster att ta del av Normas testskjutning i gelatinblock. Något som kommer att ske live på skjutbanan men även vara möjligt att ta del av på TV-skärmen i deras trailer.

– Där får man ta del av vilken skillnad det är mellan några av Normas mest populära kulor. Det är något som kanske kommer att få många att istället för att byta kaliber vid olika typer av jakter, se effekten av att istället byta kula, avslutar Kjell Edholm.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-08-01

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.