Gustaf Lind blir ny generalsekreterare för WWF Sverige

2021-05-04

Gustaf Lind blir ny generalsekreterare för WWF Sverige

Gustaf Lind, som i dag är departementsråd på Utrikesdepartementet, har utsetts till ny generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF.

– Jag är mycket glad och ödmjuk över att bli ny generalsekreterare för WWF. I en tid präglad av både en art- och klimatkris vill jag göra WWF:s röst ännu tydligare i Sverige och globalt. Jag ser fram emot att arbeta med de fantastiskt kompetenta medarbetarna i organisationen, säger Gustaf Lind.

Gustaf Lind tillträder sin nya tjänst i augusti. Foto: WWF

I ett pressmeddelande skriver WWF, som är en av världens ledande naturvårdsorganisationer, att de bland annat ”jobbar för ett globalt avtal för biologisk mångfald som motsvarar Parisavtalet för klimatet. Utan friska ekosystem riskeras både framtiden och välfärden.”

– Det är glädjande att vi har kunnat rekrytera Gustaf som ny generalsekreterare. Världen står inför stora utmaningar där WWF har en nyckelroll för att vända den negativa kurvan för arter och klimat. Genom sin breda erfarenhet av förhandlingsarbete och med sitt ledarskap kommer Gustaf att vara en stor tillgång. Hans erfarenheter inom folkrätten är ett värdefullt tillskott, säger Axel Wenblad, styrelseordförande för WWF Sverige, i en kommentar.

Gustaf Lind tillträder sin post den 9 augusti.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.