Gustaf Lind blir ny generalsekreterare för WWF Sverige

2021-05-04

Gustaf Lind blir ny generalsekreterare för WWF Sverige

Gustaf Lind tillträder som generalsekreterare i augusti. Foto: WWF

Gustaf Lind, som i dag är departementsråd på Utrikesdepartementet, har utsetts till ny generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF.

– Jag är mycket glad och ödmjuk över att bli ny generalsekreterare för WWF. I en tid präglad av både en art- och klimatkris vill jag göra WWF:s röst ännu tydligare i Sverige och globalt. Jag ser fram emot att arbeta med de fantastiskt kompetenta medarbetarna i organisationen, säger Gustaf Lind.

Gustaf Lind tillträder sin nya tjänst i augusti. Foto: WWF

I ett pressmeddelande skriver WWF, som är en av världens ledande naturvårdsorganisationer, att de bland annat ”jobbar för ett globalt avtal för biologisk mångfald som motsvarar Parisavtalet för klimatet. Utan friska ekosystem riskeras både framtiden och välfärden.”

– Det är glädjande att vi har kunnat rekrytera Gustaf som ny generalsekreterare. Världen står inför stora utmaningar där WWF har en nyckelroll för att vända den negativa kurvan för arter och klimat. Genom sin breda erfarenhet av förhandlingsarbete och med sitt ledarskap kommer Gustaf att vara en stor tillgång. Hans erfarenheter inom folkrätten är ett värdefullt tillskott, säger Axel Wenblad, styrelseordförande för WWF Sverige, i en kommentar.

Gustaf Lind tillträder sin post den 9 augusti.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Jakt

Kaninpuls på Endelave

I skrivande stund har jag fortfarande kaninpuls, vilket är passande eftersom jag nyss är hemkommen från min första kaninjakt på ön Endelave. Det blev en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!