Ad

Nå din fulla potential med GRS Ragnarok

Det norska bolaget GRS ligger inte på latsidan när det kommer till nyheter. Deras nya stock, GRS Ragnarok, lockade till intresse under årets IWA-mässa och vi har såklart tittat närmare på den.

GRS har blivit världskända för sina innovativa kolvar i både laminat och syntetmaterial och visar för första gången upp årets nyheter på den stora branschmässan IWA i Nürnberg, Tyskland. GRS Ragnarok är en helt ny stock som tillverkats med långhållsskyttar i fokus, och/eller för skyttarna som eftersträvar största möjliga montering av tillbehör.

Ragnarök är ett av de mest avgörande elementen i fornnordisk mytologi. Ragnarök, även kallat Gudarnas sista öde eller Makternas Undergång refererar inom nordisk mytologi till en serie händelser, inklusive en avgörande strid, som förutspås leda till jordens undergång. Men låt inte denna undergång förväxlas med GRS nya brutalt läckra kolv, GRS Ragnarok – som om jag får ge min personliga åsikt – bara kan leda till framgång.

Blaser i fokus

Ragnarok kommer inledningsvis, enligt den svenska grossisten Nordik Distribution, endast finnas tillgänglig till Blaser R8 och R93 (i både höger- och vänsterutförande). Ragnarok har samma bakdel som förra årets nyhet Bifrost, men är numera vikbar. Detta är enligt min mening en ypperligt bra funktion som du i regel bara ser på taktiska vapen, men som har många fördelar vid transportering, framförallt där vapnet är av extra längd.

Den gummerade bakkappan är både höj- och sänkbar och innebär en välkommen uppdatering från föregångaren och ger möjlighet att ställa kappan i vinkel för bästa möjliga skytteinställning. Vinkeln gör du enkelt genom att dra bakkappan bakåt, vinklar och släpper ned den. Kindstödet och bakkappan har separata runda knappar som du trycker in, justerar önskad höjd eller längd och trycker tillbaka knappen.

Huvuddelen av Ragnarok är gjord av 6063 hårdanodiserad aluminium. Den främre änden har samma egenskaper och tillbehör som den nya kolven Warg, vilket ger dig möjlighet till att montera önskade tillbehör som exempelvis frontmonterad bildförstärkare, eller toppmonterade bipods.

Jag brukar säga att det inte är utrustningen som gör dig till en bättre skytt, men den ger dig onekligen möjligheten till att nå din fulla potential. Med GRS Ragnarok finns alla möjligheter för att göra ditt vapen optimalt anpassat för skytte på långa avstånd oavsett om det gäller tävlingsskytte, nöje, jakt eller både och så tror jag att många ser fram emot att få klämma och känna på årets stora nyhet från GRS.

 • Huvuddel tillverkad i 6063 anodiserad aluminium
 • GRS Speedlock II-justeringssystem
 • Gångjärn/vikbar kolv som standard
 • 0,5 GRS Limbsaver Airtech bakkappa
 • Total längd: 885 mm
 • Bredd, framdel: 42 mm
 • Vikt: 2036 gram
 • Ingen bäddning krävs
 • Rembygelfästen ingår 
 • Förberedd för montering av 
 • Picatinny-skenor i framänden

Se mer på www.nordik.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-24

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.