Ad

Gott om vargar i värmländskt revir

Mycket pekar på att det finns minst 13 vargar i reviret Gårdsjö 6, som ligger mellan Munkfors och Molkom i Värmland.

– Sexan betyder att det är den sjätte konstellationen vargar i reviret. Det har bytt föräldrapar några gånger, säger Svenska Jägareförbundets rovdjursexpert Gunnar Glöersen till Svensk Jakt.

Gunnar Glöersen konstaterar att 11 helt nya individer har hittats i 16 analyserade DNA-prov. Svensk Jakt rapporterar att samtliga individer är födda av föräldraparet i reviret, men att inget av proven är från föräldradjuren.

– Således borde det finnas minst 13 individer i reviret, säger Gunnar Glöersen som även noterar att ingen av de 11 nyfunna individerna hittades förra året, detta trots att man då fann sex stycken efter DNA-analyser.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.