Ad

Genzo Super Trapp Dubblé förenar nytta med nöje

Har du svårt att komma hemifrån men ändå inte vill missa den viktiga och roliga skytteträningen kan en egen lerduvekastare vare ett bra alternativ. Vildmarken har testat Hylte Jakt & Lantmäns elektriska lerduvekastare; Genzo Super Trapp Dubblé.

Genzo Super Trapp

De lerduvekastare som finns på våra skjutbanor runt om i Sverige är ofta tunga maskiner med bra funktion. Men vill man ha en egen portabel kastare finns det mängder med varianter på marknaden; allt från från handkastare till mer avancerade modeller som exempelvis Genzo Super Trapp Dubblé.

Denna lerduvekastare är utrustad med en så kallad ”wobbler” som tillval(är den utrustad med eller är det ett tillval). Wobblern monteras under kastaren och vaggar automatiskt kastaren vertikalt och horisontellt för att ge slumpvis riktning på lerduvan som i sin tur garanterar ett varierat och nyttigt skytte. Monteringen är enkel. Det krävs lite mer skruvande än på enklare modeller, men alla verktyg som behövs är inkluderade i köpet.

Många fördelar

Modellen har ett stort magasin. Monterar du båda delarna av magasinet rymmer den hela 90 lerduvor. Du avfyrar kastaren med en fotpedal som har en fem meter lång sladd. Önskar längre än så finns det förlängningssladd som tillbehör. Genzo Super Trapp Dubblé är en trevlig kastare. Förutom tidigare nämnd variation så fungerar avfyringen bra och enkelt med en pedal. Att ändra från enkla duvor till dubbla görs lätt och smidigt. Tester har dessutom visat att den kastar längst av alla sådana här modeller; både vad gäller singel- och dubbelduvor. Det känns som ett självklart val att välja Genzo Super Trapp Dubblé om man är ute efter en kontinuerlig träning.

Viktigt att tänka på säkerheten

Kastare av denna kaliber har en enorm kraft där kastarmen lätt kan bryta både armar och ben om man inte är försiktig. Det är av yttersta vikt att man aldrig lämnar kastaren i spänt läge utan uppsikt och när det är dags att packa ihop får man inte glömma bort att först spänna av maskinen – något som ibland kan vara lätt att glömma.

Mycket nöje utlovas till dig som väljer en Genzo Super Trapp Dubblé!

Läs hela recensionen i Magasin Vildmarken

 

Inlägg av: Magasin Vildmarken den 2016-09-21

Se även ...

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #1

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.
Läs tidningen »