Ad

Gemensamt startdatum möjligt för älg- och björnjakt

Viltförvaltningsdelegationen i Västerbotten och landshövdingen Magdalena Andersson har kommit fram till att länsstyrelsen ska kontakta Naturvårdsverket. Syftet? Att få starten för björnjakten flyttad till 3 september.

Den 3 september är även datumet då älgjakten i Västerbotten startar. Licensjakten på börjar brukar däremot starta den 21 augusti, men det finns goda skäl till att låta älg- och björnjakten starta på samma dag.

Vill få med spridd jakt

– Det innebär i så fall att björnjakten blir mer spridd över hela länet, då det är fler jägare som även är ute på älgjakt. Annars skjuts de flesta björnarna redan i augusti på de områden där specialekipagen är ute och jagar, säger Solveig Larsson och syftar på de hundförare som specialiserat sig på björnjakt.

Och fortsätter:

– Kruxet är att det går att tolka verkets föreskrift som att björnjakten ska starta endast den 21 augusti. Å andra sidan beslutade länsstyrelsen i Västernorrland i fjol att björnjakten skulle starta senare i betydande delar av länet, säger JRF-basen Solveig Larsson.

Källa: jaktojagare.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-05-04

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.