Ad

Garmin Xero S1 – Ett innovativt träningsredskap för hagelskytte

Garmin ligger inte på latsidan vad gäller innovativa produktnyheter. Nu presenterar de Garmin Xero S1, det första träningsredskapet för hagelskytte som i realtid ger detaljerad feedback och analys av avlossade skott. Magasin Vildmarken har fått en första genomgång av nordisk PR-direktör Marcus Bjärneroth.

Xero S1 - Trapshooting Trainer

Med hjälp av Garmins radarteknik och datorseende ger Xero S1 skytteentusiaster en aldrig tidigare skådad kännedom om skottdynamik, precision och resultat vid hagelskytte. Du kan dessutom koppla din smartphone eller surfplatta till Xero S1 för att få en övergripande bild av skottanalys och skyttedatahistorik som ger ännu större kunskap för att öka ditt skytte.

– Garmin handlar om positionering i relation till mål. Vare sig det handlar om löpning, hitta rätt på en karta, navigera på sjön, hitta jakthunden eller sömnkvalitet, stress och välmående. Det vill säga vart jag är och vart jag skall, eller var jag är och vad mitt mål är, förklarar Marcus Bjärneroth som också själv är jägare och inbiten hagelskytt.

Och fortsätter:

– Vi kom för ett och ett halvt år sedan med ett bågsikte som med nytt tänk och tekniska lösningar revolutionerade marknaden. Nu kommer vi med en träningsprodukt för trapskytte som ger skytten direkt feedback på sina skott och träffar/missar. ”Trapskyttetränaren” Garmin Xero S1 är ett verktyg som ger proffs likaväl som amatör ett konkret verktyg i sin utveckling som sportskytt, den ger även jägaren en chans att träna för säkrare och effektivare jakt, avslutar Marcus Bjärneroth, nordisk PR-direktör på Garmin.

Marcus Bjärneroth

Både för jägaren och sportskytten

Xero S1 är designad för amerikansk trap eller uppflogsjaktsträning. Innan du startar en serie med lerduveskytte, placeras den robusta, bärbara Xero S1-enheten i närheten av användaren. Inom några sekunder efter skottet ger den högupplösta skärmen på Xero S1 feedback som genereras genom radarteknik och datorseende. Informationen som visas på skärmen inkluderar avstånd från skottmönstrets centrum till centrum av lerduvan för både träffar och bommar, lerduvans avstånd vid avtryckning och reaktionstid.

För träffar kategoriseras informationen om kvaliteten på lerduvans splittring genom en unik ”S1-scoring-metod” som kallas ”break factor”. När en serie har slutförts visar Xero S1 en fullständig bedömning av skotten som avlossats. Utöver att hålla reda på poängen kan du granska resultatet för träff eller bom vid stationen, se lerduvans vinkel och få en grafisk bild av seriens samtliga skott och dess relativa träff i förhållande till lerduvorna.

Uppflogsjaktentusiaster som vill vara aktiva utanför jaktsäsongen kommer att ha nytta av Xero S1-s uppflogsläge. Med hjälp av Xero S1 trainers precision kan användaren optimera resultatet genom datajämförelse av skottstorlek och hastighet, restriktioner för choker, justering och reaktionstidanalys. Dessa data bidrar till att förbättra resultatet, bedöma gevärets anpassning, minska antalet bommar och förbättra skottplaceringen över lag. Genom uppflogsläget kan du dessutom utmana dina jaktkamrater genom ett poängsystem kallat ”Upland Factor” som möjliggör konkurrensbaserad målträning med flera användare.

Fördjupa dig i ditt skytte

När du parar ihop Xero S1-an med din smarta mobiltelefon (genom Garmins Xero-app), överförs informationen från enheten automatiskt till din telefon och ger en fördjupad bild av resultatet. Informationen inkluderar totala antalet serier, totalt antal skott, träffprocent per serie, träffprocent per station, skotthastighet, lerduvans hastighet, reaktionstid, precision vänster/centrum/höger, medel-poäng, flest i följd, bästa och sämsta stationerna samt grafer av resultat över tid.

Xero-appen lagrar historiska skyttedata, vilket gör att du kan referera till resultatet baserad på t ex event, plats eller station. För en serie som verkligen utmärker sig kan du också snabbt och enkelt skicka din poäng till önskad plattform på sociala medier via appen.

Xero S1 drivs med ett internt uppladdningsbart batteri med 2,5 timmars körtid eller via extern strömförsörjning. Den är vattenklassad enligt IPX7, vilket gör att den kan användas under samtliga väderförhållanden.

Prenumerera på Magasin Vildmarken för att inte missa vår recension!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-07-09

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.