Ad

Garmin Xero BowSight revolutionerar bågskyttejakten

Archery Trade Show går av stapeln mellan den 11-13 januari i Indianapolis, USA. Under mässan introducerar Garmin ett banbrytande sikte med avståndsmätare som med hjälp av laser ger ett exakt avstånd till målet – och justerar träffpunkten efter det.

 – Vi tror att med Xero Bowsight kan vi skapa en säkrare och mer effektiv bågjakt i och med ny och effektivt sikte med inbyggd avståndsmätning, säger Marcus Bjärneroth, Nordic Marketing Director på Garmin.

Med Xero-bågsiktet kan man skjuta mitt i prick med minsta möjliga rörelse. De är de första bågmonterade digitala laseravståndsmätaren och målvisningssystemen som mäter det vinkelkompenserade avståndet till målet och ger en LED-punkt för pilen – till och med för avstånden däremellan. Man kan dessutom mäta i både vilande läge och i fullt drag, upp till 90 meter bort, eller reflekterade mål upp till 270 meter bort.

De moderna pilspetsarna har mycket hög penetration och stabil konstruktion vilket medför stor effekt. Istället är det snarare avståndsbedömningen som upplevs som en av de stora utmaningarna. Det gäller att komma nära och det är stor skillnad på 20 och 40 meter och här kan de nya siktena med laseravståndsmätning göra skillnad.

Med Garmin Xero BowSight ges skytten ett pålitligt verktyg när skottet skall tas för maximal säkerhet och effekt även på längre avstånd. Siktet kan även kopplas till din Garmin Fenix 5 för att exempelvis markera skottplats.

 

Fotnot: Xero drivs med två AAA-litiumbatterier (fungerar i upp till ett år). Den kommer i både höger- och vänstervariant. Båda modellerna beräknas vara tillgängliga under första kvartalet 2018. Mer info finns på garmin.com/xero.

 

 

 

 

 

Inlägg av: Magasin Vildmarken den 2018-01-12

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #1

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »