Ad

Garmin släpper multisportklockan tactix Charlie

På IWA 2018 presenterade Garmin nya GPS-klockan tactix Charlie – en klocka som kombinerar robust design med avancerad navigation och funktioner som tilltalar både multisportare och jägare.

Marcus Bjärneroth

Marcus Bjärneroth på IWA 2018. Foto: Jo Stenersen

– Man kan säga att vi har kombinerat tactix Bravo och Fenix 5X, två av våra populära klockor, och skapat Charlie, sägerMarcus Bjärneroth, nordisk marknadschef på Garmin.

Nyligen skrev Magasin Vildmarken om Garmins nya och revolutionerande pilbågssikte, Xero BowSight. Nu är det dags för nästa stora nyhet, nämligen tactix Charlie. En klocka som inte minst välkomnas av många jaktälskare.

– Många människor vill bli nådda, men inte störda eller avslöja sig i skog och mark, säger Marcus.

Och fortsätter:
– Klockorna synkar med din smarta telefon som visar upp meddelanden och andra notiser direkt i på urtavlan. Klockan har även mycket avancerade GPS-funktioner. Med kartor, och exempelvis ”track back” ifall du skulle gå vilse eller vill följa din väg tillbaka dit du kom ifrån. Höjd, väder och andra funktioner. Det är kortfattat en modern karta med positionering runt din handled och med över en veckas batteritid, berättar han.

Garmin tactix Charlie

Full överblick

Kart- och navigationsfunktionerna på klockan ger dig full överblick på både vart du är och vart du skall och Tactix Charlie kommer förladdad med TopoActive-kartor över Europa. Dessutom ger den användarna möjligheten att lagra upp till 16 GB kartdata för andra regioner och andra typer av kartor. Det är den tredje generationens tactix-klocka med topografiska kartor, pulsmätare, avancerade prestationsmätningar och en taktisk aktivitetsprofil tillsammans med mer än 26 inbyggda appar för alla typer av aktiviteter.

Personlig prägel

Garmin QuickfitTactix Charlie är byggd för att användas i tuffa miljöer och har en svart infattning i titan med beläggning av DLC (Diamond Like Carbon). Den bakre kåpan är i svart titan, och knapparna rostfria. Den 1,2-tums högupplösta skärmen syns bra i solljus och har kupolformat safirglas. Tactix Charlie är även kompatibel med QuickFit™- band, så du enkelt kan byta mellan silikon-, läder- och metallband, utan att några verktyg behövs. Möjligheten att sätta en personlig prägel är något som Marcus betonar när vi träffar honom.

– Garmins mål är att du ska vilja ha klockan hela dagen, alla dagar i veckan. Likt väl i skogen och på kontoret eller på gymmet. Du kan enkelt byta ut armbandet, allt från gummiband i olika färger eller skinn eller metallband, säger Marcus.

Förutom multisportfunktionerna och möjlighet till förändringar så innehåller klockan många olika anslutna funktioner. Tillsammans med en kompatibel smartphone kan man ta emot samtal, SMS, e-mail och kalenderaviseringar och notifikationer direkt på handleden. Den är dessutom kompatibel med Connect IQ™-store, så att du kan anpassa din klocka med appar och widgets. Dessutom är den såklart vattentät ner till 100 meter djup och utrustad med lång batteritid.


Fotnot:
Tactix Charlie beräknas finnas tillgängligt i mars 2018 till ett rekommenderat cirkapris på 7999:-.
För mer information, besök www.garmin.com/tactixcharlie

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-03-15

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #8

I det här numret är det Kristoffer Clausen som pryder omslaget. Clausen har mer än 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm och är en av Norges största jaktprofiler. I slutet av juli fick vi följa med honom när han åkte ner till Polen för två veckors intensiv bockjakt, strax innan brunsten tog fart.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.