Ad

Garmin T5 Mini: stor prestanda trots liten storlek

Under den gångna säsongen har Magasin Vildmarkens egen Kim Rangberg Skanslie haft möjlighet att testa Garmins pejlhalsband för mindre hundar, Garmin T5 Mini. Nedan är hans recension.

Min tyska jaktterrier fungerar precis så som jag vill att denna typ av jakthund ska göra. Som kortdrivande på hjort och vildsvin så håller han i 15-20 minuter med en direkt återgång såvida inte grisarna väljer att stå. Då han är ganska liten så tycker jag att de flesta pejlhalsband på marknaden lätt blir för stora och klumpiga för honom – att testa denna pejl passade oss därför bra.

Garmin Mini-halsbandet har samma prestanda och funktioner som det större T5-halsbandet, men är designad med den mindre jakthunden i åtanke – och trots sin storlek har den de flesta funktioner som T5 i full storlek. Jag måste erkänna att jag till en början var skeptisk till hur bra det skulle fungera
med räckvidd, batterilängd och pålitlighet, men där fick jag snabbt ändra uppfattning. Räckvidden tycker jag har varit i princip lika bra som på T5-an. Garmin själva säger att den ska vara något kortare, men jag har inte märkt av någon större skillnad och den har fungerat helt felfritt under hela säsongen.

Den enda funktionen som där det är märkbar skillnad är batterilivslängden. men den nya ”Sleep Mode” -funktionen kan användas för att förlänga batteriets livslängd genom att stoppa sändningen från halsbandet till den handhållna enheten – den återaktiveras när den kommer inom räckhåll för Alpha 100.

Sammanfattningsvis så är Garmin T5 Mini en produkt som gör jobbet och en produkt som jag kan rekommendera även till dem som har stora hundar och som vill ha så lätt och litet som möjligt runt halsen på sin jaktkompis.

Fördelar:

 • Liten storlek som passar mindre hundar bra.
 • Lättare vikt jämfört med T5 i full storlek.
 • Räckvidden var jämförbart med T5 i full storlek.
 • ”Sleep Mode” som sparar batteriets livslängd.
 • Räddningsläge
 • Glonass GPS
 • Vibration
 • Kompatibel med Astro 320 eller Alpha 100 (men inte samtidigt tyvärr).
 • LED-lampa

Nackdelar:

 • Kortare batterilivslängd.
 • Går ej att ses av de som har Astro 320 samtidigt som man själv har
 • Alpha enhet.

Inlägg av: Kim Rangberg Skanslie den 2019-02-18

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.