Nya Garmin Instinct fokuserar på jaktens grundpelare

Garmin Instinct är framtagen för de allra tuffaste miljöerna och fokuserar på jaktens grundpelare; att veta vart hunden är, att själv synas och att veta vart man själv är. Nu släpps denna efterlängtade, smarta och robusta GPS-klocka.

Garmin Instinct

– Det har saknats en riktig tålig, synlig, dedikerad jaktklocka med koppling till jakthunden på marknaden. Vi har fått mycket förfrågningar och tror att denna kommer bli mycket omtyckt, säger Marcus Bjärneroth, Nordic Marketing Director på Garmin Sweden.

GPS-klockan är byggd efter amerikanska militärens standard 810G för värme-, stöt- och vattentålighet. Det fiberförstärkta polymerhöljet ger styrka och hållbarhet och den kemiskt härdade, reptåliga skärmen har tillräckligt hög kontrast för att du ska kunna läsa i starkt solljus. De helt ventilerade silikonarmbanden har dessutom två oberoende, löstagbara öglor för att hålla den säkert på plats så att du inte fastnar i saker. Marcus berättar att Instinct är för personer som inte alltid går samma väg som alla andra och med funktioner för GPS-, GLONASS- och Galileo-satellitnätverk går det onekligen att positionera och navigera i mer krävande miljöer än med enbart GPS. Den inbyggda 3-axlade kompassen och barometriska höjdmätaren hjälper dig att orientera dig. Hur hittar man tillbaka då? Inga problem. Då använder man TracBack-funktionen och kan enkelt navigera längs samma rutt tillbaka.

– Med en produkt från Garmin är du alltid rustad för framtida utveckling och anpassningar – exempelvis är Instinct naturligt sammankopplad med Alpha-systemet och även InReach, förklarar Marcus Bjärneroth.

Och fortsätter:
– Förutom ovan nämnda jaktfunktioner, så visar den tåliga smartklockan även smartaviseringar från din mobil så att du kan bli nådd men inte störd. Det är en modern klocka helt enkelt, anpassad för den moderna jägaren. En klocka år 2018 bär kunna göra mer än bara visa tid och datum, säger han.

Marcus Bjärneroth berättar om Garmin Instinct

Övervaka och träna

Viktigt att uppmärksamma i sammanhanget är dock att det inte bara är jägarna som har stor nytta av nya Instinct. Den har nämligen koll på din puls, aktivitet och stress under hela dagen, så att du vet hur mycket du gör – och hur hårt du jobbar för det. Marcus Bjärneroth fyller i:

– När du är redo att träna har du de förinstallerade aktivitetsprofiler du behöver för löpning, cykling, simning och mer.
Under äventyren slipper man dessutom plocka upp telefonen ur fickan.

– Para ihop telefonen med Instinct och Garmin Connect online för automatiska överföringar och funktionerna LiveTrack och GroupTrack. Eller para ihop med webbplatsen Garmin Explore och -appen och planera dina äventyr innan du ger dig iväg, avslutar Marcus Bjärneroth.

• Robust GPS-klocka som är framtagen för att tåla de allra tuffaste miljöerna.
• Tillverkad efter amerikanska militärens standard 810G för värme-, stöt- och vattentålighet (klassad till 100 meter).
• Inbyggd 3-axlad kompass och barometrisk höjdmätare plus stöd för flera globala system för satellitnavigering (GPS, GLONASS och Galileo) hjälper till att spåra i mer krävande miljöer än med enbart GPS.
• Ha koll på din puls, aktivitet och stress, och träna med förinstallerade aktivitetsprofiler.
• Håll kontakten med smartaviseringar och automatiska dataöverföringar till vårt träningscommunity Garmin Connect™.
• Använd funktionen TracBack® för att navigera längs samma rutt tillbaka till startpunkten. Använd webbplatsen och appen Garmin Explore™ för att planera dina resor i förväg.
• Batteritid: upp till 14 dagar i smartwatch-läge, upp till 16 timmar i GPS-läge och upp till 40 timmar i UltraTrac™-batterisparläge (beroende på inställningar).

Läs mer på www.garmin.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-10-12

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.