Ad

Garmin satsar på jakt och långhållsskytte

Garmins innovativa GPS-teknologi får fler och fler användningsområden. Skytte är ett område där de växer och nyligen sponsrade de en långhållsskyttetävling tillsammans med innovatören Håkan Spuhr.

Foto: Jo Stenersen

– Jakt och vapen är något som vi satsar på i framtiden, särskilt med vårt Alpha system och den moderna jägaren med ett sammankopplat exo-system. Vi är väldigt glada över samarbetet med Håkan Spuhr och denna tävling och har signerat oss som titelsponsor för tre år, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör på Garmin.

Han berättar att deras klockor har flera funktioner som passar bra med jakt och skytte och berättar att tävlingen, som går under namnet Garmin Cup PRS Competition, är spännande ur flera perspektiv.

– Det är avancerad teknik i kombination med prestation, samt positionering i relation till mål vilket ligger väldigt nära det Garmin står för, säger Marcus.
Håkan Spuhr som står bakom tävlingen är som mest för sin breda kunskap inom skytte och utveckling. Spuhr tillverkar extremt tåliga, lätta och skottsäkra fästen med mängder av lösningar.

Garmin har en lång historik av att producera tåliga och effektiva produkter med hög precision, både till den privata marknaden och till försvarsgrenar. Marcus berättar att det kommit nyheter under juni månad som gör det ännu mer angeläget att vara med i dessa sammanhang.

Garmin Foretrex

– Vår Fortrex 701 är ett tåligt, pålitligt och effektivt verktyg för långhållsskytten. Det finns även en enklare app i Fenix 3 Tactic för ballistik, säger Marcus Bjärneroth.

 

Hjälpmedel som underlättar

Foretrex 701 är en tålig (IPX7) och smidig handdator med ballistik program från Applied Ballistics. Förutom detta har den en trackback så att användaren kan se vart den förflyttat sig, waypoints för smidig navigering samt lång batteritid (24 timmar i GPS (GPS, GLONASS & GALILEO) och en vecka i UltraTrack-läge). Den har även möjlighet att fästas direkt på vapnet för den som önskar det och inte vill ha den på armen (detta kräver dock särskild kolv).

– Vi tror att Foretrex 701 kommer vara mycket uppskattat för dem som vill skjuta på längre håll och ha en smidig, tålig och effektiv klocka/handdator med sig, berättar Marcus Bjärneroth.

Skjuter du själv?

– Jag jagar en hel del, men det blir sällan skott över 100 meter. Men jag är nyfiken på långhållsskytte. Jag skjuter en del på 200 meter plus och hoppas kunna öva lite och även själv vara med nästa år med min Tikka GRS i Garmin Cup, avslutar Marcus Bjärneroth.

Foto: Jo Stenersen

Garmin Foretrex – med ballistiska egenskaper

Enheten kommunicerar både via BLE och ANT och stöder externa ANT+ sensorer som tempe™ temperatur sensor, pulsmätare och kadens/fart sensorer. Du kan också fjärrstyra Garmins VIRB kameror med den. Foretrex 601 och Foretrex 701 har även uppkopplade funktioner som smarta aviseringar så du kan se epost, textmeddelanden och andra aviseringar på enheten, plus automatisk överföring till Garmin Connect™ och LiveTrack likt Garmins andra smarta klockor. Kompatibel med Garmin’s exklusiva QuickFit™ 26-band och nylonband är det enkelt att skräddarsy den för dina äventyr.

Med två AAA-batterier får du en batteritid på upp till 48 timmar i navigationsläge, en vecka i UltraTrac™ -läge och en månad i klockläge. Enheterna är tillverkade enligt militär standard för att tåla både värme, stötar och vatten i alla typer av miljöer (MIL-STD-810G standard).

Den robusta och kompakta handledsmonterade navigator har en högupplöst gråskalig 2 tums skärm som kan visa två uppsättningar av koordinatsystem samtidigt på en och samma dataskärm. Den är också kompatibel med mörkerseende glasögon, och stöder Jumpmaster programvara. Foretrex 701 Ballistic har mjukvaran Ballistics Elite® som beräknar siktningslösningar för långdistansskytte samt programvaran Jumpmaster.

Foretrex 601 och 701 finns tillgängliga nu till ett rekommenderat cirkapris på 2 699:- respektive 6 399:-

Läs mer på www.garmin.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-07-09

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.