Ad

Garmin Archery Open – En bågskyttetävling för alla klasser

Den 3 juli 2018 arrangeras Garmin Archery Open, en 3D-målstävling för bågskyttar på Ulkeröds Gård i Norra Bohuslän. Garmin är titelsponsor och officiell Timing Partner under de kommande tre åren för Ulkeröd Gårds och ProArcherys nya pilbågstävling. Garmin bidrar både med prispengar och sitt nya bågsikte med avståndsmätare; Xero A1i, samt den nya aktivitetsklockan tactix® Charlie.

Det är den första tävlingen av detta slag som arrangeras i Sverige, och kanske till och med i Europa. Målsättningen är att locka såväl världseliten som amatörskyttar i alla klasser runt om i landet. Ett helt unikt arrangemang i en unik miljö.

Garmin Archery Open, Foto: Jo Stenersen

Marcus Bjärneroth om Garmin Archery Open, Foto: Jo Stenersen

Marcus Bjärneroth

Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör på Garmin berättar mer.
– Vi ser ett kraftigt ökat intresse för bågjakt i norden, särskilt bland svenska och norska jägare. Många vill utbilda sig och lära sig mer om denna typ av jakt och att vara del i tävlingar likt denna är ett naturligt steg för oss, säger Marcus.

Och fortsätter:
– Vi vet hur viktigt det är med säkerhet och träffsäkerhet vid jakt, och i synnerhet när det gäller jakt med pilbåge. Vi har produkter för både kulvapen och compoundbågar, där vårt nya sikte för pilbåge ger skytten både avståndsmätare och ett sikte i samma enhet, som ställs in efter det aktuella avståndet. Dessutom lagras data så som GPS-position med mera i flera av våra klockor vilket ger en både effektivare och säkrare jakt.

Tävlingen har ett begränsat antal deltagare, där maximalt 200 skyttar kommer att få delta.
Bland sponsorerna hittar man förutom Garmin, bland annat klädföretaget Chevalier, bågskyttebutiken ProArchery och pilbågstillverkaren Bowtech.

Garmin Xero A1

Läs mer på om Garmin Xero A1 här.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-06-07

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.