GAIM Compact förbereder dig för verkligheten

2020-12-08

GAIM Compact förbereder dig för verkligheten

Lagom till att jultomten är här så skeppas de första enheterna av GAIM Compact ut på marknaden, en skjutsimulator som gör det möjligt för alla jägare att, när som helst och var som helst, kunna träna på ett autentiskt och underhållande sätt – och det till ett rimligt pris. Så fort det är möjligt kommer vi på redaktionen att förena nytta med nöje genom en provskjutning och en recension, men redan nu har Vildmarken fått en provvisning om vad som komma skall.

Stocken är specialframtagen för att passa med VR-glasögonen. Den har en tyngd som ger en realistisk känsla, men är samtidigt så pass lätt att den lämpar sig för mängdträning. Avtryckarmodulen kopplas till headsetet genom en egenutvecklad bluetooth-enhet och avtryckaren efterlämnar ett riktigt tryck, vilket gör att man naturtroget kan krama av skottet.

När vi kontaktar tillverkarna berättar de att de har lagt ner mycket kraft och ansträngning för att få till rätt ballistik och rätt anatomi på djuren, detta för att man som användare ska kunna känna sig trygg med att det man tränar i simulatorn går att tillämpa i verkligheten och för att förhindra att man inte lär in ett felaktigt beteende.

I basutgåvan får man ett urval av tre olika jaktscenarion; vildsvin, kronhjort och and. Totalt, med ett Quest-headset, kommer simulatorn att kosta ungefär 10 000 kronor.

Vi återkommer inom kort med en recension – och redan nu tror vi att vi kanske har hittat årets julklapp!

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under