Vildmarken tipsar: Nya robusta funktionskläder för sportfiskare från finska Ursuit

2022-04-25

Vildmarken tipsar: Nya robusta funktionskläder för sportfiskare från finska Ursuit

Det finska företaget Ursuit har tillverkat handsydda, vattentäta funktionskläder sedan 1960-talet. Nu har de överfört 60 år av kunskap och de bästa materialen till kläder för alla sportfiskare. Vi tittade närmare på Aura och Utö – två av årets intressantaste klädnyheter för sportfiskare!

Floden Aura rinner genom staden Åbo, hemstaden för de välrenommerade Ursuit-torrdräkterna. Enligt tillverkarna bad sportfiskare Ursuit designa de mest robusta vadarna på marknaden – och snart föddes Aura vadare. Aura vadare är designade för dig som värdesätter långvarig kvalitet och komfort. Ursuit har tillverkat torrdräkter i decennier och nu har både material och produktionsmetoderna överförts i tillverkningen av Aura-vadarna. Vadarnas nedre svarta del är tillverkad av slitstarkt Softdura-material, med stark PU-tejp, samma material som används i torrdräkterna. Ovandelen är tillverkad av ett 4-Tex-material som andas. Vadarna har en vattentät ficka på bröstet för mobiltelefon eller bilnycklar. Midjan kan dras åt med ett bälte. Aura vadare är utrustade med en avlastnings-dragkedja för ökad komfort och användarfrihet.

Aura, marknadens förmodligen stryktåligaste vadare.

För året runt-sportfiskaren

Utö jacka och byxor är uppkallade efter Finlands sydligaste ö – känd för tuffa förhållanden, året runt. Stället är formgivet tillsammans med de mest krävande outdoor-entusiasterna som inte räds något väder. Det främsta kännetecknet för Utö-stället är att både jackan och byxorna är sydda med en hundra procent vattentät dragkedja. Det innebär att inget vatten kommer att sippra igenom vare sig jacka eller byxor. Utö-stället är tillverkat av materialet Gore-Tex Pro för att ge bästa möjliga prestanda och knän och rygg har en extra cordura-förstärkning. Byxorna har en vattentät ficka för mobiltelefon eller bilnycklar och förstärkningarna på axlarna är dessutom tillverkade av ett reflekterande material, för ökad synlighet under mörka förhållanden. Nertill är stället försett med en dragkedja för enkel justering av byxbenen. Jackhuvan kan dras åt vid behov, så även midjan på byxorna för bättre passform. Byxorna har hängslen placerade framtill, för att du enkelt ska kunna ta av byxorna utan att jackan behöver tas av. Både byxorna och jackan har två stänksäkra fickor. Förutom standardstorlekarna så kan Utö-stället även måttbeställas.

Utö är ett sportfiskeställ för året runt-entusiasterna.

Fotnot: Både Utö och Aura kan beställas hos välsorterade sportfiskebutiker. Utö finns i lager från början av april, Aura i slutet av april.

Klicka in på hemsidan för mer information!

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!