Vildmarken tipsar: Nya robusta funktionskläder för sportfiskare från finska Ursuit

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-04-25

Vildmarken tipsar: Nya robusta funktionskläder för sportfiskare från finska Ursuit

Det finska företaget Ursuit har tillverkat handsydda, vattentäta funktionskläder sedan 1960-talet. Nu har de överfört 60 år av kunskap och de bästa materialen till kläder för alla sportfiskare. Vi tittade närmare på Aura och Utö – två av årets intressantaste klädnyheter för sportfiskare!

Floden Aura rinner genom staden Åbo, hemstaden för de välrenommerade Ursuit-torrdräkterna. Enligt tillverkarna bad sportfiskare Ursuit designa de mest robusta vadarna på marknaden – och snart föddes Aura vadare. Aura vadare är designade för dig som värdesätter långvarig kvalitet och komfort. Ursuit har tillverkat torrdräkter i decennier och nu har både material och produktionsmetoderna överförts i tillverkningen av Aura-vadarna. Vadarnas nedre svarta del är tillverkad av slitstarkt Softdura-material, med stark PU-tejp, samma material som används i torrdräkterna. Ovandelen är tillverkad av ett 4-Tex-material som andas. Vadarna har en vattentät ficka på bröstet för mobiltelefon eller bilnycklar. Midjan kan dras åt med ett bälte. Aura vadare är utrustade med en avlastnings-dragkedja för ökad komfort och användarfrihet.

Aura, marknadens förmodligen stryktåligaste vadare.

För året runt-sportfiskaren

Utö jacka och byxor är uppkallade efter Finlands sydligaste ö – känd för tuffa förhållanden, året runt. Stället är formgivet tillsammans med de mest krävande outdoor-entusiasterna som inte räds något väder. Det främsta kännetecknet för Utö-stället är att både jackan och byxorna är sydda med en hundra procent vattentät dragkedja. Det innebär att inget vatten kommer att sippra igenom vare sig jacka eller byxor. Utö-stället är tillverkat av materialet Gore-Tex Pro för att ge bästa möjliga prestanda och knän och rygg har en extra cordura-förstärkning. Byxorna har en vattentät ficka för mobiltelefon eller bilnycklar och förstärkningarna på axlarna är dessutom tillverkade av ett reflekterande material, för ökad synlighet under mörka förhållanden. Nertill är stället försett med en dragkedja för enkel justering av byxbenen. Jackhuvan kan dras åt vid behov, så även midjan på byxorna för bättre passform. Byxorna har hängslen placerade framtill, för att du enkelt ska kunna ta av byxorna utan att jackan behöver tas av. Både byxorna och jackan har två stänksäkra fickor. Förutom standardstorlekarna så kan Utö-stället även måttbeställas.

Utö är ett sportfiskeställ för året runt-entusiasterna.

Fotnot: Både Utö och Aura kan beställas hos välsorterade sportfiskebutiker. Utö finns i lager från början av april, Aura i slutet av april.

Klicka in på hemsidan för mer information!

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.