Frisport ny distributör av Lapua och Vihtavuori i Sverige

2020-08-18

Frisport ny distributör av Lapua och Vihtavuori i Sverige

Det står nu klart att Frisport AB tar över distributionen av Lapua och Vihtavuori i Sverige, detta efter att de ingått avtal med Nammo Lapua Oy.  

Frisport AB är en av Sveriges ledande grossister vad gäller jakt, ammunition och optik och ingår i norska Uglandkoncernen Knut Axel Ugland Holding AS.

– Avtalet med Nammo Lapua Oy är mycket intressant och viktigt led i vår satsning inom jaktdistribution och vi ser fram emot att det kraftigt kommer bidra till Frisport ABs fortsatta tillväxt och utveckling, säger Tore Johnsen, Head of Retail i Knut Axel Ugland Holding AS, i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Nammos starka varumärken har en mycket solid position på den svenska marknaden, och det är en stor förmån för Frisport AB att få möjlighet att fortsätta utveckla dessa tillsammans med Nammo Group. Vi är redan igång med att stärka upp Frisports organisation, distribution och öka ut sortimentet med fler delar.

Även Erkki Seikkula, Sales & Marketing manager på Nammo Lapua Oy, ser positivt på framtiden.

 –Vi är riktigt nöjda med valet av distributör, då vi nu säkrat upp en fortsatt hög servicenivå och tillgänglighet för alla våra varumärken på den svenska marknaden. Detta var en av de viktigaste delarna för valet av partner för att säkerställa distributionen av våra premiumprodukter över hela landet för de krävande svenska jägarna och skyttarna, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt avtalet tar Frisport AB över försäljningen under hösten 2020 och startar upp utleveranser från och med 1 januari 2021.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!