Ad

Frekventa viltolyckor det senaste dygnet

Hela åtta viltolyckor har skett under natten och morgonen i region mitt och nu uppmanar polisen i Västmanland att vara extra uppmärksamma ute i trafiken.

Framför allt har det varit bilförare som själva har krockat med djur som har ringt in, men även förbipasserande som noterat påkörda djur längs vägen; mest älg, rådjur och vildsvin.
– Det är som vanligt viktigt att hålla avstånd till framförvarande bil, och extra uppsikt när man ser en viltskylt, säger Johan Kockum, kommunikationschef vid region Mitt till SVT Nyheter Västmanland.
En förklaring till de många olyckorna kan vara det varma vädret som för med sig att djuren blir rörligare i sin jakt på föda och vatten.

Källa: SVT Nyheter Västmanland

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-07-19

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.