Ad

Free range hunting i Sydafrika – En ny filmserie av Calle Gårdman i samarbete med Norma

På Norma Academy kan man ta del av utbildande innehåll som syftar till att inspirera jägare och sportskyttar till nya och spännande äventyr. Här kan man bland annat hitta Hunting free range in South Africa, en filmserie där tittarna får följa med Edvard Lundberg och Calle Gårdman när de åker till Sydafrika för jakt i storslagen natur.

– I filmerna får man lära sig mer om jakten i Afrika och hur den går till jämfört med hemma, men framför allt får man i praktiken se hur bra Bondstrike fungerar både på korta och långa håll, säger Calle Gårdman som är ansvarig för YouTube-kanalen Bra Jakt.

Som titeln antyder så jagade de inte i hägn utan på djur som rör sig fritt, något som är väldigt ovanligt i Sydafrika. Calle berättar att tittarna får lära sig mer om jakten i Afrika och hur den går till jämfört med hemma.

– Mycket tid spenderades med kikaren för att hitta rätt djur. I Afrika handlar det mycket om en mogen förvaltning där man inte skjuter första bästa vilt utan istället väntar länge på rätt djur, exempelvis gamla handjur som har nått sin peak, säger han.

Nöjd med Bondstrike

I fem avsnitt får man följa Edvard och Calle i Sydafrika när de bland annat jagar kudu, impala och buskbock med Norma Bondstrike – och Calle Gårdman var minst sagt nöjd efter avslutat uppdrag.

– Jag hoppas att tittarna kommer förstå att Bondstrike är en fantastisk kula för både korta och långa håll och som dessutom har en bra knall- och falleffekt, säger Calle Gårdman.

Och fortsätter:
– Jag tror också att tittarna kommer bli jaktsugna och kanske får upp ögonen för den fantastiska jakt som Afrika erbjuder, säger han.

Klicka in på https://www.norma-ammunition.com/sv-se/norma-academy

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-06-23

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.