Fredrik cyklar för ALS-forskningen – och för sin exfru: ”Ovärderlig insats”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-06-14

Fredrik cyklar för ALS-forskningen – och för sin exfru: ”Ovärderlig insats”

I oktober fick Susan Lundgren diagnosen ALS. Hennes exman och pappan till deras barn, Fredrik Lundgren, ville inte stå bredvid och titta på utan beslöt sig istället för en minst sagt aktiv insats. Han bestämde sig nämligen för en långväga cykeltur som under resans gång ska dra in en miljon kronor till Hjärnfonden och ALS-forskningen.

– Mitt mål är att Susan ska vara så pass pigg att hon finns där när vi går i mål, säger Fredrik Lundgren.

Hans resa startade från Sveriges lägsta punkt i Kristianstad och avslutas inom kort på den högsta, Kebnekaise. Om allt går planenligt plan ska Fredrik ha nått bergstoppen den 21 juni, vilket inte är en slump då det datumet även är internationella ALS-dagen. När Vildmarken når Fredrik befinner han sig i Slagnäs i Arjeplogs kommun. Han berättar om en tämligen ensam tillvaro där avstånden mellan samhällena verkar bli längre och längre. När han får frågan om hur känslan är i kroppen så säger han att den varierar kraftigt.  

– Ibland är jag så arg och ledsen, arg på denna djävulska sjukdom som har flyttat in i Susans kropp, säger han.

– Ibland är det massor av glädje efter vägen. Folk vinkar och tutar. Så det är verkligen en berg- och dalbana inom mig just nu.

Ovärderlig insats

Många mil därifrån försämras Susan Lundgrens tillstånd tyvärr ganska snabbt. Hon har precis opererat in en PEG i magen som gör att hon kan sondmatas och på det sättet få i sig den näring hon behöver. Och tyvärr stannar det inte där.

– Mina armar och händer har nu förlorat nästan all funktion, jag börjar få svårare att tala och vissa dagar orkar nacken inte hålla upp huvudet, säger hon.

Susans är stolt över insatsen som Fredrik gör för forskningen och för hennes familj.

Och fortsätter:

 – Det Fredrik gör är ovärderligt, inte bara för ALS-forskningen utan även för mig och barnen. Han visar så starkt vad som är viktigt i livet: lojalitet, vänskap, kärlek och hopp. Jag är oerhört stolt och tacksam över hans engagemang. Han är ett levande bevis på att godhet föder godhet.

Tävla om vapenskåp från Scandinavian Safe

Även Scandinavian Safe vill bidra till forskningen och har därför tagit fram ett vapenskåp, folierat med ett mönster som Jenny Alderbrant, en av Susans vänner nära vänner, har tagit fram. Alla som är med och tävlar har chans att vinna. För att tävla swishar man valfri summa över 100 kr till deras Swish-nummer 123 519 64 23.

Scandinavian Safe kommer att presentera vinnaren på ALS-dagen, alltså den 21 juni. Vad gäller skåpet så skriver de så här:

”Säkerhetsskåpet är ett certifierat skåp av modell SP88 med elektroniskt kodlås, värde 10 395 :-. 

Vinnaren väljer själv skåpsinredning mellan helhyllor eller vapeninredning.

Alla pengar går oavkortat till Fredriks insamling till förmån för Hjärnfonden! Varje swish gör skillnad så nu hjälps vi åt att få in så mycket pengar som möjligt; gilla och dela detta inlägg och tagga gärna vänner i kommentarsfältet som du tror skulle vilja bidra och vinna skåpet.”

 Läs mer om tävlingen på Scandinavian Safes hemsida

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Interjakt söker medarbetare

Är du en Produkt-/inköpsassistent med ett brinnande intresse för jakt, fiske och uteliv? Då kanske du snart har ett jobb inom en väldigt rolig bransch!

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.