Ad

Fotograf diskas efter bildmanipulation

Björn Persson vann nyligen Africa Geographics tävling Photographer of the Year. Han är just nu aktuell med fotoutställningen The Thin Line om utrotningshotade vilda djur, men efter misstankar om bildmanipulation tas nu titeln ifrån honom.

I fotoutställningen finns en ståtlig elefant som motiv, men Selengei Poole-Granlishade, en av Björns motståndare, hade samma motiv i sitt bidrag och kontaktade juryn för misstänksam bildmanipulation. Juryn hade tvivlat på Björns bidrag när de bedömde fotografiet men godkände den eftersom det tycktes ligga inom reglernas gränser. Selengei Poole-Granlis bild som föreställde samma individ, hade fler revor i öronen, och han tyckte därför att Björns bidrag inte stämde överens med verkligheten. Detta fick juryn att bedöma vinnarbidraget igen vilket ledde till att Björn Persson blev diskvalificerad, detta skriver Sydsvenska Dagbladet.

– Jag är väldigt förvånad och tycker att det är löjligt. Det är ett otroligt litet ingrepp i bilden. Att påstå att den inte är verklig är nästan på gränsen till komiskt. Att redigera är något som alla gör, säger Björn Persson till tidningen Svensk Jakt 

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Wilma Söderlund den 2019-06-13

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.