Ad

Förundersökning gällande illegal säljakt läggs ner


2017 anmäldes en jägare i Helsingborg för att ha skyddsjagat en knubbsäl i ett marint naturreservat. Mannen har från början nekat till brott och nu läggs förundersökningen ner.

– Det känns skönt. Jag har ju hela tiden vetat att jag inte gjort något olagligt, säger jägaren till Jaktjournalen.

Anmälan kom in efter att en insändare i den lokala tidningen uppmärksammet att jakten förekom. Mannen hävdar dock att han jagade på uppdrag av yrkesfiskarna och jagade på reservatet eftersom han hade en fiskeplats där som berördes av sälarna.

– Jag hade alla tillstånd som krävdes och var inte heller den första skyddsjägaren som jagat i reservatet, säger han vidare till Jaktjournalen.

Efter närmare två väljer nu åklagaren att lägga ner förundersökningen då bevis saknas.

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-10

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.