Ad

Förundersökning gällande illegal säljakt läggs ner


2017 anmäldes en jägare i Helsingborg för att ha skyddsjagat en knubbsäl i ett marint naturreservat. Mannen har från början nekat till brott och nu läggs förundersökningen ner.

– Det känns skönt. Jag har ju hela tiden vetat att jag inte gjort något olagligt, säger jägaren till Jaktjournalen.

Anmälan kom in efter att en insändare i den lokala tidningen uppmärksammet att jakten förekom. Mannen hävdar dock att han jagade på uppdrag av yrkesfiskarna och jagade på reservatet eftersom han hade en fiskeplats där som berördes av sälarna.

– Jag hade alla tillstånd som krävdes och var inte heller den första skyddsjägaren som jagat i reservatet, säger han vidare till Jaktjournalen.

Efter närmare två väljer nu åklagaren att lägga ner förundersökningen då bevis saknas.

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-10

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.