Ad

Fortsatt möjligt att besluta om licensjakt på lodjur

Lodjurspopulationen har legat på en stabil nivå under de senaste åren. Den gynnsamma bevarandestatusen har legat till grund för Naturvårdsverkets beslut att samtliga länsstyrelser (förutom lodjurslösa Gotland) fortsatt får besluta om licensjakt på lodjur.

Beslutet gäller de kommande tre åren och ansvaret ligger alltså kvar på regional nivå. Marcus Öhman är enhetschef på Naturvårdsverket och i ett pressmeddelande skriver han att de arbetar för en långsiktig, förutsägbar och tydlig viltförvaltning. 

– När vi har en stabil livskraftig population är det viktigt att vi ger möjligheter för att förvaltningen kan ske utifrån regionala och lokala förutsättningar, säger han.

Källa: Naturvardsverket.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-07-02

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.