Ad

Förslag om gratis trikintest på vildsvin

Höstbudgeten presenteras den 21 september och ett förslag handlar om att jägare ska slippa betala för de trikintester som måste göras på fällda vildsvin. Med förslaget hoppas regeringen och dess samarbetspartier att vildsvinsjakten ska öka.

TT rapporterar om förslaget som presenteras inom kort. Förra årets sköts enligt uppgift 112 000 vildsvin i landet, men det anses inte vara tillräckligt.

– Vi vill göra det lättare att jaga vildsvin. Vi behöver få upp takten, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson till TT.

Fotnot: Ett trikintest kostar i nuläget uppemot 150 kr/djur.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-09-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.