Ad

Förslag gällande bågjakt kritiseras

Tidigare föreslog Naturvårdsverket att jakt med pilbåge ska bli tillåtet. Förslaget välkomnas, efter en tids vacklande i frågan, av Svenska Jägareförbundet, men kritiseras av flera remissinstanser – bland annat Jordbruksverket. När förslaget skickades på remiss upplevde de att underlaget var knapphändigt. 

– Utifrån det material som vi fick i samband med remissen kan vi inte ta ställning till om det här är ett bra eller dåligt förslag, säger David Slottner som är handläggare på Jordbruksverket.

Även Sveriges lantbruksuniversitet är kritiska i frågan. Göran Ståhl är chef på skogsvetenskapliga förvaltningen.

– Det finns alldeles för lite forskning och kunskap om djurskyddsaspekterna kopplade till bågjakt, tycker vi på SLU, säger han till Ekot i Sveriges Radio.

Källa: Alltomjaktochvapen.se och Svt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-05

Se även ...

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.