Ad

Förslag gällande bågjakt kritiseras

Tidigare föreslog Naturvårdsverket att jakt med pilbåge ska bli tillåtet. Förslaget välkomnas, efter en tids vacklande i frågan, av Svenska Jägareförbundet, men kritiseras av flera remissinstanser – bland annat Jordbruksverket. När förslaget skickades på remiss upplevde de att underlaget var knapphändigt. 

– Utifrån det material som vi fick i samband med remissen kan vi inte ta ställning till om det här är ett bra eller dåligt förslag, säger David Slottner som är handläggare på Jordbruksverket.

Även Sveriges lantbruksuniversitet är kritiska i frågan. Göran Ståhl är chef på skogsvetenskapliga förvaltningen.

– Det finns alldeles för lite forskning och kunskap om djurskyddsaspekterna kopplade till bågjakt, tycker vi på SLU, säger han till Ekot i Sveriges Radio.

Källa: Alltomjaktochvapen.se och Svt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-05

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.