Forskningsbidrag till utveckling av djurs hälsa och livskvalitet

2021-03-19

Forskningsbidrag till utveckling av djurs hälsa och livskvalitet

Totalt nio projekt, till ett värde av 418 000 kr, beviljades bidrag från Svelands stiftelse under 2020. Pengarna ska användas till forskning om djurs hälsa och livskvalitet.

I ett pressmeddelande skriver Sveland om några exempel på beviljade projekt, som exempelvis forskningen som bedrivits på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala, där forskaren Lena Olsén och hennes djurskötarstudenter har undersökt effektiviteten hos olika tandvårdsprodukter för att upprätthålla en god munhälsa hos hundar. Ett annat exempel är veterinären Jessica Haraldssons studie om förekomst av salmonella hos tamkatter i Östergötland som har tillgång till utevistelse.

Målet för Sveland Djurförsäkringar och Svelands stiftelse är hållbart djurägande centralt och att alla djurägare ska kunna glädjas över mångåriga relationer till friska och hälsosamma djur. Gemensamt för alla projekt som har fått medel är att de bidrar till utveckling som har betydelse för djurs hälsa och livskvalitet.

– Vår tanke är att få ett tydligt hållbarhetsperspektiv i stiftelsens arbete, samt en starkare koppling till hur vårt arbete kan bidra till ett mer hållbart djurägande, säger Silvia Widén, ordförande för Svelands stiftelse.

Under 2020 har styrelsen förstärkts med Christine Ehrlander och Linnéa Stålhandske, hållbarhetschef respektive skadechef för Affärsområde Sällskapsdjur på Sveland Djurförsäkringar.

– Att sprida expertkunskap om att förebygga skador och undvika sjukdomar är en del i hållbart djurägande. En annan viktig del är djurens livskvalitet och hälsa och inom det området kan bidragen från Svelands stiftelse göra stor nytta både i forsknings- och utbildningsprojekt, säger Christine Ehrlander.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!