Ad

Förenklad jakt på vildsvin inom kort

Förenklad jakt på vildsvin

Från och med onsdagen den 15 maj blir det tillåtet att använda sig av värmekamera och rörlig belysning.

Syftet med ändringarna är att underlätta jakten på nattaktiva vildsvin och därmed minska de omfattande problem som de orsakar för lantbrukare och markägare.

– Som jägare får man större möjlighet att bedriva jakt på vildsvin under dygnets mörka timmar, vilket tidigare har varit tillståndspliktigt, säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare vid Länsstyrelsen i Uppsala län, till SVT Nyheter Uppsala

Stefan Holm, jaktvårdskonsulent vid Svenska Jägareförbundet, ser positivt på lagändringen.

– Vi har ju ett ganska hårt tryck från markägarna på oss. Förra säsongen sköt vi cirka 10 000 vildsvin i Uppsala län men det måste vi öka med några tusen. Därför ser vi mycket positivt på den här lagändringen, säger han till SVT.

– De beter sig ju inte riktigt som andra djur i skogen och det krävs en hel del av dig som jägare. Men nu kanske många får chansen att faktiskt skjuta sitt första vildsvin, fortsätter Stefan Holm.

Källa: SVT Nyheter Uppsala

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-13

Se även ...

Magasin Vildmarken #3

I det här numret tog vi rygg på ett nytt stjärnskott på jakthimlen, nämligen danskan Mette Karin Petersen som snart kommer att synas på många jaktintresserades plattformar.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.