Fördubblat anslag ska skapa ytterligare möjligheter för ett tryggare friluftsliv

2022-01-27

Fördubblat anslag ska skapa ytterligare möjligheter för ett tryggare friluftsliv

Foto: Eva Wilander

Nu är fördelningen av statsbidrag till landets friluftslivsorganisationer för år 2022 klar. Svenska Livräddningssällskapet får 4 330 000 kronor i form av organisations- och verksamhetsbidrag och tack vare det fördubblade anslaget ytterligare 2 638 000 kronor, medel som bland annat ska användas till projektet “Friluftsliv för alla vid vatten”. 

I ett pressmeddelande skriver Svenska Livräddningssällskapet att de i projektet “Friluftsliv för alla vid vatten” till exempel kommer arbeta med att förebygga drunkningsolyckor och tillbud generellt för allmänheten på landets strandbad. Med stöd av verksamhetsbidraget kommer de även utveckla Issäkerhetsrådets arbete med att sprida kunskap till allmänheten om trygghet och säkerhet vid och på våra svenska isar.

– Bidragen vi får är en otroligt viktig del av vår verksamhet, framför allt för att de ger oss möjlighet att utveckla befintliga områden och att starta nya. De utökade bidragen ger oss viktiga resurser i arbetet mot vår vision, noll drunkningar i Sverige, säger Magnus Erstrand, generalsekreterare för Svenska Livräddningssällskapet i ett pressmeddelande.

– Fördubblingen av anslaget till friluftslivet kommer att bli till stor nytta för våra medlemsorganisationer. Coronapandemin har även i vår verksamhet satt sina spår i organisationerna, så det ökade anslaget är verkligen välkommet, säger Ulf Silvander, generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv, i en kommentar.

Organisationen Svenskt Friluftsliv ansvarar för fördelningen av statsbidrag sedan år 2010. I ansökningsomgång ett inkom totalt 74 ansökningar från 32 olika organisationer om totalt 79 miljoner kronor, varav 40 miljoner kronor i organisationsbidrag (18 ansökningar) och 39 miljoner kronor i verksamhetsbidrag (56 ansökningar).

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under