Ford tar upp beställningar för nästa generations Ford Ranger: ”Kommer locka kunder från hela världen”

2022-09-16

Ford tar upp beställningar för nästa generations Ford Ranger: ”Kommer locka kunder från hela världen”

”Den smartaste, tuffaste och mest praktiska Ranger som någonsin erbjudits europeiska kunder.” Så beskriver Ford deras nya Ranger Wildtrak och Limited som förväntas nå svenska kunder under sommaren 2023.

I och med att Ford nu tar upp beställningar för nya Ranger Wildtrak och Limited har de tre populäraste versionerna av Europas mest sålda pickup gjorts tillgängliga för kunder i Europa. Den mest extrema versionen av bilen, Raptor, gjordes tillgänglig tidigare i år.

Nya Ranger har utvecklats från grunden och presenteras som den perfekta pickupen, oavsett användningsområde. I ett pressmeddelande skriver tillverkarna att den har fått ”en ny och tuff design, och kommer med nya motorer och drivlinor, inklusive Fords nya 3-liters V6-dieselmotor. Både chassi och underrede har uppgraderats. Detsamma gäller lastplattformen och den högteknologiska förarmiljön, som har ett antal uppkopplade funktioner och är utrustad med det senaste inom avancerad förarassistansteknik”.

– Ranger har redan hunnit bli en ikon i Europa. Nu har vi använt vår globala expertis för att utveckla och designa en helt ny modell som kommer att locka kunder från hela världen, säger general manager för Ford Pro Europe, Hans Schep.

Rangern kan nu även beställas för första gången med Fords nya 3-liters V6-dieselmotor. Motorn levererar 240 hk och har ett maximalt vridmoment, detta genom en 10-växlad automatlåda på 600 Nm. Drivlinan gör att den nya pickupen enkelt kan dra upp till 3 500 kg. Nya Ranger kan även levereras med Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor, med en 205 hk bi-turbo och 10-växlad automatlåda.

Den roligaste och bekvämaste Ranger som någonsin utvecklats
Nästa generations Ford Ranger har sex olika körlägen och ett chassi som är utvecklat för bättre infallsvinklar och tuffare utmaningar, allt för att kunna erbjuda optimala köregenskaper. Man kan välja mellan Normal, Eco, Smooth, Mud/Wheel Tracks, Sand och Tow/Haul – och nya Ranger anpassar automatiskt bland annat kraftfördelning, elektronisk stabilitetskontroll och pickupens växling för att passa körbehoven.

Kunderna kan även manuellt välja mellan två- och fyrhjulsdriftssystem, alternativt låta bilen automatiskt anpassa sig efter förhållandena genom ett framdrivningssystem som fördelar kraften till fram- och bakhjulen efter behov.

Interiören på Ranger Limited.

Högteknologisk förarmiljö
Föraren kan hela tiden följa och styra bilens många funktioner från en 12,4-tums digitalskärm som ersätter de traditionella analoga instrumenten, och en 10 eller 12 tums centralt placerad pekskärm. Nästa generation Ranger kommer också med ett antal avancerade förarassistansteknologier som autobroms, filbytesvarning och nödbromshjälp vid backning. Som den enda pickupen i segmentet finns nästa generations Ranger med en dödvinkelassistent med korstrafikvarning som även tar hänsyn till släp.

Övervaka med appen

Med hjälp av FordPass-appen kan ägare via mobilen övervaka fordonsstatus och aviseringar i realtid. De kan också styra Rangers nya och unika 360-belysning – som lyser runt bilen – från appen. Med detta ljus behöver man inte längre stå och arbeta i mörkret. Det kan också vara praktiskt i samband med att Rangern används för fritidsaktiviteter.

Utvändigt kommer Ranger Wildtrak som standard med takreling och bättre skydd under bilen för terrängkörning. Inne i kupén finns bland annat lädersäten, en uppvärmd ratt med kontrastsömmar och stämningsbelysning. Wildtrak-kunder erbjuds också en unik Cyber Orange-färg. Nästa generations Ranger, både Wildtrak och Limited, finns i färgerna Agate Black Metallic, Carbonised Grey, Frozen White, Lucid Red, Arctic White och Moondust Silver. Blue Lightning och Diffused Silver kommer också att vara unika för Limited-kunder. Ranger Limited kommer också med en hel del utrustning som standard, bland annat en uppvärmd ratt i Ford Sensico-material och lädersäten.

Kundleveranser till sommaren
Medan priserna för premiumvarianten Wildtrak börjar på 549 900 SEK, är utgångspriset för den välutrustade Limited-varianten 499 900 SEK. Båda modellerna finns i Double cab-utförande, och kundleveranser beräknas starta sommaren 2023. Priserna är angivna exklusive moms.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under