Följ Älghund-SM live på Bearplay.se

2017-09-27

Följ Älghund-SM live på Bearplay.se

För 24 året i rad arrangeras Älghund-SM och fredag morgon, 29 september släpps tio av Sveriges just nu bästa älghundar. Och du är välkommen att följa tävlingen live via dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Följ Älghund-SM live på Bearplay.se

För 24 året i rad arrangeras Älghund-SM och fredag morgon, 29 september släpps tio av Sveriges bästa älghundar. Och du är välkommen att följa tävlingen live via dator, surfplatta eller mobiltelefon.

 

Foto: Bosse Fritzén


Vi på Vildmarken är inte dom enda inom jaktbranschen som brinner för det digitala. Den svenska streamingsiten Bearplay.se tar tillsammans med samarbetspartner Jaktjournalen och Tracker ett steg längre i mediaövervakning av årets arrangemang.

Provmarker och domare kommer att lottas ut under torsdagen och tidigt fredag morgon släpps nio jämthundar och en hälleforsare i skogarna runt Mullsjö i Västra Götalands län.

Via Bearplays hemsida kan du följa årets upplaga av Älghund-SM direkt via livesändningarna från Mullsjö, från TV-studio, skog och mark.


– Vi har en studio med gäster på plats och flera fotografer med ute i skogen tillsammans med jägare och provledare, säger frilansproducent Ulrika Karlsson-Arne, som tillsammans med Bearplay.se står bakom årets satsning.

– Vi kommer även att livesända hundarnas position via Trackers hundpejlsystem, direkt i ”tv-rutan”, allt för att skapa intressant innehåll för tittarna, säger hon.

 

Team Bearplay
Teamet som tillsammans med Ulrika står bakom årets livesändningar. Från vänster: Björn Klingenberg, Stefan Vänersand, Anna-Karin Jansson och Jonas Lännbjer.

 

Stor erfarenhet av direktsändningar

Med över 20 års erfarenhet från direktsändningar på Sveriges Television, kommer Ulrika att under livesändningarna axla rollen som projektledare och producent.

– Jag kommer att bildproducera och få ut sändningarna tekniskt snyggt. Bygga redaktionella inslag med gäster och vidhålla ett intressant innehåll, säger hon.

Och fortsätter:
– Efter lång erfarenhet från direktsändningar på SVT så passar det här projektet mig som handen i handsken, att dessutom få kombinera TV-produktion och jakten gör det till den bästa möjliga kombo.

 

Hur ser förväntningarna ut inför årets Älghund-SM?
– De är ganska höga, både för arrangörerna, deltagarna och oss själva. Det är första gången någon satsar så stort med en livesändning med riktig TV-utrustning som vi på Bearplay.se gör tillsammans med Jaktjournalen.

– Vi är grymt taggade men också ödmjuka över att allt kan hända på vägen. Vi pratar ju jakt, älghundar och väder. Det förstår alla och att det inte alltid blir som man tänkt sig, avslutar Ulrika Karlsson-Arne.

Livesändningarna startar torsdag kl. 15.00-17.30 och fortsätter fredag kl. 09.00-12.30 och 16.00-19.50.

 

Fotnot: Bearplay.se planerar fler livesändningar, nästkommande produktion är Stövar-SM i slutet av oktober. Läs mer om detta på deras hemsida.

 

Läs månadens nummer av Magasin Vildmarken

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!