Ad

Följ Älghund-SM live på Bearplay.se

För 24 året i rad arrangeras Älghund-SM och fredag morgon, 29 september släpps tio av Sveriges bästa älghundar. Och du är välkommen att följa tävlingen live via dator, surfplatta eller mobiltelefon.

 

Foto: Bosse Fritzén


Vi på Vildmarken är inte dom enda inom jaktbranschen som brinner för det digitala. Den svenska streamingsiten Bearplay.se tar tillsammans med samarbetspartner Jaktjournalen och Tracker ett steg längre i mediaövervakning av årets arrangemang.

Provmarker och domare kommer att lottas ut under torsdagen och tidigt fredag morgon släpps nio jämthundar och en hälleforsare i skogarna runt Mullsjö i Västra Götalands län.

Via Bearplays hemsida kan du följa årets upplaga av Älghund-SM direkt via livesändningarna från Mullsjö, från TV-studio, skog och mark.


– Vi har en studio med gäster på plats och flera fotografer med ute i skogen tillsammans med jägare och provledare, säger frilansproducent Ulrika Karlsson-Arne, som tillsammans med Bearplay.se står bakom årets satsning.

– Vi kommer även att livesända hundarnas position via Trackers hundpejlsystem, direkt i ”tv-rutan”, allt för att skapa intressant innehåll för tittarna, säger hon.

 

Team Bearplay

Teamet som tillsammans med Ulrika står bakom årets livesändningar. Från vänster: Björn Klingenberg, Stefan Vänersand, Anna-Karin Jansson och Jonas Lännbjer.

 

Stor erfarenhet av direktsändningar

Med över 20 års erfarenhet från direktsändningar på Sveriges Television, kommer Ulrika att under livesändningarna axla rollen som projektledare och producent.

– Jag kommer att bildproducera och få ut sändningarna tekniskt snyggt. Bygga redaktionella inslag med gäster och vidhålla ett intressant innehåll, säger hon.

Och fortsätter:
– Efter lång erfarenhet från direktsändningar på SVT så passar det här projektet mig som handen i handsken, att dessutom få kombinera TV-produktion och jakten gör det till den bästa möjliga kombo.

 

Hur ser förväntningarna ut inför årets Älghund-SM?
– De är ganska höga, både för arrangörerna, deltagarna och oss själva. Det är första gången någon satsar så stort med en livesändning med riktig TV-utrustning som vi på Bearplay.se gör tillsammans med Jaktjournalen.

– Vi är grymt taggade men också ödmjuka över att allt kan hända på vägen. Vi pratar ju jakt, älghundar och väder. Det förstår alla och att det inte alltid blir som man tänkt sig, avslutar Ulrika Karlsson-Arne.

Livesändningarna startar torsdag kl. 15.00-17.30 och fortsätter fredag kl. 09.00-12.30 och 16.00-19.50.

 

Fotnot: Bearplay.se planerar fler livesändningar, nästkommande produktion är Stövar-SM i slutet av oktober. Läs mer om detta på deras hemsida.

 

Läs månadens nummer av Magasin Vildmarken

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-09-27

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.