Fodertrumma – skapar aktivitet för vildsvinen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-05-17

Fodertrumma – skapar aktivitet för vildsvinen

Vildsvin är fysiskt byggda för att slita lite för att komma åt maten och att aktivera dem med en rulltunna är ett roligt sätt att gynna grisarna. Vi har testat både en konisk fodertrumma i mindre modell och en stor rulltunna, båda från Eurohunt.

Den sistnämnda modellen rymmer hela 38 liter foder. Rulltunnan har två höga gavlar så att vildsvinen lätt får in trynet och kan ”kasta runt” trumman. Under vårt test rymde den i princip en hel fodersäck majs.

En sådan här så kallad rulltunna är ett utmärkt val oavsett om man har många eller bara några få vildsvin på marken. För dig som sitter och vakar är en rulltunna ett bra sätt för dig att bli varse om vildsvinens närvaro. De går nämligen banne mig inte obemärkta förbi när de slänger tunnan fram och tillbaka. Det är dessutom ett bra komplement till annan foderplats, där du på detta sätt också håller kvar vildsvinen vid åteln längre (eftersom det onekligen kräver lite mer jobb att få ut maten). Tycker du att tunnans innehåll går åt för fort kan du med fördel tejpa igen några av hålen, då håller den ändå längre.

Fodertrumma

Har du dessutom inte så många vildsvin på marken, och vill undvika att foderspridaren där ute snarare föder upp den lokala rådjursstammen och diverse tranor och ringduvor, så är en rulltunna ett utmärkt alternativ. Den väger för mycket för att rådjuren ska orka röra på den, samtidigt som ett vildsvin med enkelhet gör just det. De höga gavlarna på de båda trummorna gör samtidigt att de i hög grad undviker att frysa fast i marken under vinterhalvåret.

Fodertrummorna är tillverkade i riktigt stark polypropylen som dessutom är ett UV-beständigt material. Allt du behöver är foder för att skapa en enkel men effektiv aktivitet för vildsvinen. Om du fyller trumman med majs, har vildsvinen fullt upp med att rulla runt den för att få ut de små gula kornen… Missa inte den svinbra actionfilmen som du kan ta del av på nästa uppslag – och glöm inte att dra på ljudet!

 

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.