Ad

Flydde från björn

I Enviken, en ort utanför Falun träffade Stina Sundström och sju barn på en björn under en löptur på en grusväg under midsommarhelgen. Men kort därefter förvandlades den unika upplevelsen till en mardröm. När björnen vrålade flydde Stina och barnen i panik.

Dalademokraten skriver om händelsen som inträffade för en vecka sedan. Stina Sundström, hennes väninna och åtta barn var ute och motionerade lite på en grusväg. Stina sprang med sju barn, medan väninnan åkte i en bil efter dem med de yngsta barnet som bara är en liten bebis.

Under löpturen såg de helt plötsligt björnspår i sanden på vägen och både Stina och barnen tyckte det var spännande.

– Från ingenstans vrålar en stor björn åt oss bara några fjuttiga meter ifrån. Spring, spring, spring, spring! Det var det enda jag skrek åt barnen. Det var total jävla panik, säger hon.

Stina ser till att alla barnen springer framför henne bort i motsatta riktig därifrån vrålet kom. De fick ingen syn av björnen pågrund av att vegetationen intill vägen var så pass tät innan de vände sig om och sprang.

Stina Sundström och barnen kastar sig in i väninnans bil. Ett av barnen, en femårig flicka har i flykten ramlat och skadat benet.

– Barnen var livrädda efteråt och jag förstår dem. En nära vän till mig som är jägare har i efterhand berättat att björnen troligtvis åt på ett byte, eller vaktade sin unge eller ungar. Annars hade den sprungit iväg långt innan vi kom så nära, säger Stina Sundström till Dalademokraten.

Källa: jaktjournalen.se

Inlägg av: Wilma Söderlund den 2019-06-26

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.