Ad

Flera jägare hotade efter lodjursjakt

Lodjursjakten har på många ställen avlyst efter att 64 av 67 djuren sköts redan den första veckan. Efterspelet har dock varit tråkigt och flera jägare som har visat upp de skjutna lodjuren har utsatts för hårda ord och rena dödshot.

Dessvärre är det så att i samband med jakt på stora rovdjur förekommer det alltid hot. Dessutom sprids det väldigt mycket felaktigheter om varför vi jagar och hur vi jagar, att lodjursstammen skulle vara hotad och så vidare. Men vi jagar ju med stöd av beslut från myndigheter, säger Gunnar Glöersen som är jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet till Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-07

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.