Ad

Fler kvinnliga jägare

I nuläget är sju procent av jägarna kvinnor, men siffran stiger för varje år, bland annat genom olika nätverk. 1997 bildades det kvinnliga jägarnätverket JAQT (Jagande Aktiva Qvinnor i Tiden). Nätverket är fortfarande aktivt och enligt jägaren Helena Tysk har det bidragit till en större jämlikhet.

– Numera är vi mer integrerade i jakten. Nätverket fungerar som en språngbräda nu för tiden och det är lättare att jaga på samma villkor som männen, säger jägaren hon till SVT Nyheter Dalarna.

I Sverige finns det sammanlagt 20 000 kvinnliga jägare och de ökar för varje år. Var femte person som tar jägarexamen är exempelvis kvinna. Totalt finns det cirka 300 000 jägare i Sverige, enligt Svenska Jägareförbundet.

Källa: SVT Nyheter Dalarna

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-08

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.