Ad

Fästingarna har vaknat

Fästingarna har vaknat

Under fjolåret fick vi bekanta oss med en ny jättefästing i Sverige. Hyalomma är namnet och exemplar hittades från Skåne och hela vägen upp till Dalarna.

Den känns igen på att den är större än vanliga fästingar. Den är snabb, har välutvecklade ögon och letar aktivt efter att hitta någon som är värd att ge sig på. Hyalomman kan smitta med Krim-Kongo blödarfeber och rickettsios och ska enligt uppgift känna av människor från mellan tre till hela nio meter håll.

Källa: lokaltidningen.se, alltomjaktochvapen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-30

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.