Ad

Fårägare vill ha tillbaka rovdjursbesiktning på helgen

Under natten mot lördag angreps Lars Erikssons får av rovdjur. Han misstänker att det rör sig om varg, men eftersom länsstyrelsen inte längre har helgjour så dröjer svaret.

 

– Frågan tas upp med landshövdingen på måndag, säger Lars Eriksson till Värmlands Folkblad.

Efter att inte fått kontakt med länsstyrelsen så kontaktade Lars Eriksson C-riksdagsledamoten Daniel Bäckström i frustration. Bäckström har ett inplanerat möte med landshövdingen idag måndag och har lovat att ta upp frågan då.

– Länsstyrelsen hade ju tidigare jour för besiktning av förmodade rovdjursangrepp. Men det togs bort för några år sedan eftersom det var för dyrt. Men jag anser att om staten tycker att vi ska ha djur på landsbygden så får staten också stå för finansieringen av sånt här, säger Lars Eriksson till VF.

Fyra dödade får

Under lördagsmorgonen hittade Lars Eriksson fyra döda får i hagen samt två skadade.

– Staketet till hagen går bara 50 meter från vårt sovrum och här ligger husen tätt. Så de har ju varit nära husen. Troligtvis var det varg, men det får vi inte veta förrän på måndag. Nu ska de fyra döda fåren ligga på gärdet tills dess. Det känns inte bra, säger Lars Eriksson.  

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-09-07

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.