Ad

Europas hundar får allt mindre antibiotika

Antibiotikaanvändningen har minskat inom den europeiska djursjukvården under de senaste tre åren, det visar en studie från Anicura.

World Antibiotics Awareness Week pågår just nu och i samband med den publicerar djursjukhusföretaget Anicura en studie om antibiotikaanvändningen i Europa. Studien visar att användningen har minskat de senaste tre åren, detta rapporterar lifesciencesweden.se.

Anicuras studie omfattar drygt 23 000 hundar som behandlades vid totalt 154 djursjukhus i tio länder under oktober 2019. Det framgår bland annat att endast fem procent av hundarna i Sverige fick antibiotika under sina besök, att jämföras med 10 procent år 2016.

– Det är glädjande att se en stabil trend med minskad antibiotikaförbrukning bland våra djursjukhus i Europa flera år i följd. Svensk djursjukvård ligger fortsatt i framkant när det gäller ansvarsfull användning av antibiotika. Men vi måste fortsätta förändra hur vi använder antibiotika i vården för att motverka spridningen av resistenta bakterier som är ett av de största hoten mot folkhälsan idag, säger Ulrika Grönlund, kvalitetsansvarig Anicura, till Life Science Sweden.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-22

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.