Europas första F-150 har levererats: ”Kunderna vill aldrig kliva ur”

Världens mest sålda pickup, Ford F-150, har nu för första gången i Europa sålts genom Fords officiella försäljningskedja, och Sverige är först ut.
Världens mest sålda pickup, Ford F-150, har nu för första gången i Europa sålts genom Fords officiella försäljningskedja, och Sverige är först ut.
2023-06-27

Europas första F-150 har levererats: ”Kunderna vill aldrig kliva ur”

Världens mest sålda pickup, Ford F-150. Foto: Pressbild

Världens mest sålda pickup, Ford F-150, har nu för första gången i Europa sålts genom Fords officiella försäljningskedja, och Sverige är först ut. Lasse Lagerborg på Ford Hedin Bil i Varberg vittnar om en god respons redan från start.

– När kunderna sätter sig i den här bilen vill de aldrig kliva ur, säger han i ett pressmeddelande.

I maj kunde Ford F-150 för första gången i Europa bokas via Fords officiella försäljningskanaler, vilket medför alltifrån tryggheten i att ha tillgång till nätverket av Ford-verkstäder till tillgängligheten i att bilen nu går att provköra och köpa i 33 Ford-hallar över hela landet. Nu har de första bilarna levererats, och en av de allra första att få lämna över nycklarna till den ikoniska bilen var Lasse Lagerborg på Ford Hedin Bil i Varberg.

Lasse kallar F-150:n för originalet och enligt honom är det bilens robusthet och att den klarar riktigt tuffa tag som gör den så eftertraktad.

Matias Ghansa, försäljningschef på Hedin US Motor, tillsammans med Håkan Björklund på Restaurangservice Gbg AB som är en av de första i Europa att hämta ut en ny F-150 genom Fords officiella återförsäljarnätverk.

– Det går inte att slå komforten och kapaciteten som finns i den här bilen. Det finns helt enkelt en anledning till att det är världens mest sålda pickup, säger Lasse Lagerborg och tillägger:

– Du känner det direkt när du sätter dig i bilen. När kunderna sätter sig i en F-150 vill de aldrig kliva ur den igen.

Officiell europeisk importör och distributör av Ford F-150 är Hedin US Motor, och bilen finns på 33 Ford-återförsäljare spritt över landet. Att F-150 nu säljs av en officiell importör och distributör betyder att bilen anpassas för den europeiska marknaden i direkt samarbete med Ford Europa, och att bilen kan servas i Fords verkstadsnätverk med officiellt uppbackad eftermarknad.

Läs mer om F-150 här

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

IWA OutdoorClassics slår upp portarna

På torsdag är det åter dags för IWA OutdoorClassics, världens ledande mässa för jakt- och sportskyttebranschen. Platsen är Nürnberg i Tyskland och 50-årsjubilaren utlovar en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!