Ad

Ett försäkringsbolag för jägare – Uppstickare med fokus på trygghet för din jakthund

Jakten med hund är lika gammal som människan själv. Redan på stenåldern så finns det hällristningar och målningar som visar att hunden var viktig för människan och att det jagades med hund. Att höra drevet eka och följa hunden på pejl är spännande och en stor del av jakten, men ibland är olyckan framme och då gäller det att ha ett bra försäkringsbolag.

försäkringsbolag för jägare

Med passion, expertkunskap och inställningen att försäkringar ska vara enkelt utmanar Svedea de stora jättarna – och vill göra skillnad. Vildmarken har träffat Odd Einar Bruem (Chef Djurförsäkring Svedea), som själv är jägare och hundförare, för att lära oss mer om just hundförsäkring för jägare.
 

Träning både för dig och din hund

Handen på hjärtat så kanske vi alla borde röra oss lite mer, i alla fall de flesta. Inför jaktsäsongen är det en perfekt möjlighet att göra just det, för att få upp kondition och uthållighet, särskilt för dig som är hundförare. Odd Einar Bruem berättar att han använder en Garminklocka för att mäta steg och sträcka.
 
– Då kan jag utmana mig själv och se till att jag varierar träningen så att det är olika höjdskillnader och sträckor när jag är ute med hunden, förklarar Odd Einar Bruem.

Första hjälpen

Ett annat tips Odd Einar gärna ger är att ha med ett ordentligt första Whjälpen-paket; både för jägare och hund. Det kan göra en riktigt stor skillnad om olyckan väl skulle vara framme.

 

försäkringsbolag för jägare

Utomhusliv

Svedea grundades 2011 och hos dem finner man försäkring för bil, motorcykel, snöskoter, ATV, båt, vattenskoter och hund, med mera. Fokus är helt klart på ett aktivt utomhusliv och jakthund och fordon för vildmark är en naturlig del av Svedeas verksamhet. Alla kan inte vara experter på allt, men några kan vara riktigt, riktigt duktiga på något särskilt. Men vad är det då som gör Svedeas tjänster och personal så uppskattade? Odd Einar Bruem, som själv varit aktiv jägare i snart i snart tio år, berättar:
– Vi som arbetar på Svedea har alla ett passionerat förhållande till våra specialområden. Vi är experter på det vi gör och med kunskap som går på djupet kan vi ge bättre service och snabbare skadehantering till ett pris som tål att jämföras. Det är bland annat så vi gör skillnad, säger han.
 
För de flesta på Svedea är det alltså mer än ett jobb. Istället handlar det om en djupgående passion och de anställda har ofta erfarenheter baserat på egna upplevelser inom sina områden. Personalen vet hur viktigt det är att bli hörd och att det bakom varje ärende finns en riktig händelse med konsekvenser för den enskilde.
 
– Många hör av sig till oss och förklarar att de hellre vill vara en stor fisk i en mindre sjö än försvinna i ett stort hav. Vi är kanske inte lika stora som jättarna, men vår fördel är att vi är snabbfotade, förstår kundens behov och är flexibla och lösningsorienterade vid olyckor, berättar Odd Einar Bruem.
 

Om olyckan är framme

Att ha en jakthund är en underbar upplevelse och en relation som ofta sträcker sig långt mer än till ett vanligt husdjur; hunden är en kamrat och en familjemedlem. Oftast händer inget allvarligt under en jakthunds liv, men olyckan kan vara framme och det som inte får hända kan hända; ett vådaskott, eller trafikolycka samband med drev, eller att isen brister. Odd Einar Bruem har själv jagat med hund i drygt fem års tid och hans jaktkamrat heter Siri och är en bayersk viltspårhund. Favoritjakten är drevjakt på vildsvin, något som innebär mycket action och rörelse i skogen.
– Det är spännande, men inte helt utan risker och orosmoment, säger Odd Einar Bruem.
 
Och fortsätter:
– En försäkring förhindrar inte olyckor, det gör en bra Garminpejl, men om olyckan är framme, så kan baskunskaper i första hjälpen för hund och samtal till exempelvis FirstVet vara A och O för att det inte skall gå ännu mer fel.
– Händer det något kan det vara skönt med ett försäkringsbolag som förstår och själv vet hur det är att ha jakthund.

Kunden i fokus

Alla tjänstebolag har som fokus att sätta brukaren, kunden, i centrum. Men det är inte alltid som vision och upplevd nytta går hand i hand. Men för Svedea har arbetet med kundfokus funnits med från starten. Odd Einar berättar att deras nöjdaste kunder paradoxalt är de som har haft en skada.
– Frågar du dem så ger 9 av 10 oss högsta betyg. Och vi ger oss inte förrän även den tionde är riktigt nöjd, avslutar Odd Einar Bruem och ler.
 

Dela med dig av din historia

Vad är din erfarenhet av försäkringsbolag? Välkommen in på vår Facebooksida och berätta din historia och dela dina erfarenheter.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-06-29

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.