Ad

Enklare regler för jakt i Finland

Mink och mårdhund är oönskade arter i Finland och därför har den finska riksdagen beslutat om att införa enklare regler gällande jakt på just dessa.

Den finska jakttidningen Jägaren skriver att beslutet togs under mars månad och förhoppningen är att den ska träda i kraft redan under sommaren. Med regeländringen vill man försöka begränsa skadorna som invasiva och oönskade arter åstadkommer och i och med den nya lagen får de finska jägarna bland annat möjlighet att jaga exempelvis mink, bisam, mårdhund och sumpbäver med belysning och mörkerriktmedel

De som jagar någon av ovannämnda arter behöver inte heller ha löst jaktkort.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-22

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.