Elevreportage från ForshagaAkademin: Lyckat ungdomsläger i Värmland

ForshagaAkademins elever delar med jämna mellanrum med sig av texter som tar oss med till deras spännande skoldagar. Den här månaden skriver Moa Jakobsson om ett ungdomsläger med tema jakt som skolan var med och arrangerade i Filipstad.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-07-25

Elevreportage från ForshagaAkademin: Lyckat ungdomsläger i Värmland

ForshagaAkademins elever delar med jämna mellanrum med sig av texter som tar oss med till deras spännande skoldagar. Den här månaden skriver Moa Jakobsson om ett ungdomsläger med tema jakt som skolan var med och arrangerade i Filipstad.

I samband med midsommarveckan hölls det ett ungdomsläger på Jägartorpet i Filipstad. Lägret var till för ungdomar mellan 13-16 år och anordnades av ForshagaAkademin, Klarafors och Jägarförbundet Värmland.

På måndagen var vi med ungdomarna på skjutbanan i Kil där de fick testa både hagelskytte och skytte med 22:a. En hel del av ungdomarna hade aldrig skjutit innan, men med lite instruktionshjälp av oss från ForshagaAkademin gick det galant. Vi begav oss till Jägartorpet och gjorde oss hemmastadda och senare på kvällen åkte vi ut och spanade efter vilt. Det sågs en hel del rådjur och harar, en räv och två älgar.

På tisdagen stod det viltvård och jakt på schemat. På förmiddagen sköt vi lite i skyttesimulatorn, vilket är ett perfekt sätt att träna skytte utan att behöva åka till skjutbanan. Lite senare var vi ute på ForshagaAkademins jaktmarker och fodrade samt kollade till torn och viltåkrar. Senare på kvällen, efter middagen, begav vi oss ut till jaktmarken igen för att vaka vildsvin. Ungdomarna satt med oss ledare, två och två. Tyvärr sågs inga vildsvin till, men vi såg mycket rådjur och även något litet kid.

Under onsdagen var det hunddag på lägret. Labradoren Leja och gråhunden Lovis var med oss och vi började med att lägga två spår och prata om vad som är viktigt att tänka på och hur man med olika hjälpmedel kan försvåra ett spår. Ungdomarna var väldigt intresserade och bubblade av frågor. Medans spåret låg gick vi ner till vattnet, apporterade och pratade om hur man använder en apporterande hund. Ungdomarna fick själva prova att apportera med Leja, vilket gick jättebra.

Lyckat läger

När spåren hade legat några timmar gick hundarna spåren och vi diskuterade hur Lejas och Lovis att arbeta skiljer sig. Sedan kollade vi på en del eftersöksrutor och ungdomarna fick försöka lista ut var djuret var träffat. Innan avslutningen på torsdagen sköts det lite skyttesimulator och en femkamp genomfördes. Därefter var det dags för ungdomarna att åka hem.

Ett toppenläger var över för den här gången!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.