Effektiv vargjakt i Värmland: “Gått väldigt snabbt och bra”

Licensjakt på varg är inne på sin andra vecka – och i Värmland, där snön kom precis lägligt innan premiären, är jakten avlyst på många håll.
Licensjakt på varg är inne på sin andra vecka – och i Värmland, där snön kom precis lägligt innan premiären, är jakten avlyst på många håll.
2023-01-09

Effektiv vargjakt i Värmland: “Gått väldigt snabbt och bra”

Licensjakten på varg är inne på sin andra vecka. I Värmland, där snön kom precis lägligt innan premiären, är jakten redan avlyst på många håll.

Jakt & Jägare rapporterar fortlöpande om jakten. De skriver bland annat att jakten i Värmland i skrivande stund är avlyst i fyra av sex revir, men att det i Flatmossen finns fyra av sex vargar kvar.

– Vi avlyste jakten tills vidare efter det att, vad vi förmodar, det revirmarkerande paret fälldes. Vi väntar på svar på DNA-proverna. Men vi har inte påträffat spår efter valpar. Det verkar inte finnas fler vargar i reviret. Hittar vi fler fortsätter jakten, säger Patrik Hallberg, enhetschef på länsstyrelsen i Värmland, till Jakt & Jägare.

Och tillägger:

– Annars är jakten klar på alla ställen utom i Forshagareviret, också i gränsreviren mot Norge och i Vismen som vi delar med Örebro.

Effektiv jakt

Han berättar att även om jakten har utsatts för många störningar från jaktmotståndare så har den likväl varit effektiv.

– Den har gått väldigt snabbt och bra. Då den första vargen fälldes i Forshagareviret var jag där med landshövdingen och fick titta på den, säger Patrik Hallberg i en kommentar till Jakt & Jägare.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Elmia Game Fair är tillbaka

Det har gått några år sedan senast, men nu är det snart äntligen dags för Elmia Game Fair igen. Den 18-20 maj är det åter

Åtelkameror

Vildmarken testar: Spypoint FLEX

Alla jägare vet vikten av att ha en pålitlig viltkamera – och är man dessutom teknikfantast, som Vildmarkens Stefan Vänersand, så är det lätt att

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!