Ad

Duo bjuder in till gratis jaktfilmsmaterial

Jaktintresserade har under nästan tre decennier kunnat följa serierna Dianas Stigar, Jaktlust och Jakt & Jägarliv. Duon bakom dessa heter Thomas Ekberg och Mikael Jägare och nu gör de comeback vad gäller filmskapandet. Dessutom vill de bjuda jägarkåren på en present.

I ett pressmeddelande skriver duon att de har köpt tillbaka rättigheterna till sitt omfattande jaktfilmsbibliotek – och att de vill bjuda jägarkåren på något alldeles extra. På www.dianasstigar.se kan man nämligen hädanefter se alla produktioner som de har samlat på sig under årens lopp, helt kostnadsfritt.

– Efter så här många år i jakt- och filmbranschen, så kände vi att det är dags att bjuda jägarkåren på något alldeles extra. Detta är så att säga vårt arv och gåva till jägarkåren och när man tänker på det så är våra filmer i mångt och mycket en dokumentation av vad som hänt med jakten under 30 år, säger Thomas Ekberg.

På sidan kan man hitta allt från tillvaratagande av vilt till matlagning och filmerna berör nästan samtliga svenska jaktbara viltarter. Förutom tidigare produktioner och filmserier så kommer man också att hitta nyproducerade filmer och jaktreportage på sidan framöver.

Ett led i utbildningen

Filmerna har tidigare använts flitigt inom utbildningarna till jägarexamen och framöver får kursledarna kostnadsfritt och utan tillstånd använda filmerna.

– Det kan vara praktiskt att säga till sina elever att man enkelt kan gå in på DianasStigar.se och lära sig det mest om jaktformer och tillvaratagande, menar Thomas Ekberg.

Och fortsätter:

– Vi ser fram mot många fler härliga jaktupplevelser i skog och mark tillsammans med våra trogna följare.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-01-24

Se även ...

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.